Vijesti

Sve PlayStation 4 igre od jučer mogu podržati cross-play igranje

Htjeli mi to ili ne – cross-play igranje je next big thing. Znaju to i čelnici PlayStationa koji su početkom ove generacije bili tvrdoglavi i nisu htjeli ni čuti o mogućnosti igranja s drugim platformama i igračima, no kako se bližimo kraju životnog vijeka trenutnih konzola, itekako je jasno da bez cross-play podrške nema uspjeha u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony has to keep pushing PlayStation and its features in order to survive the next generation. The track record of the incumbent platform winning the next time around is not a great one. So the major thrust of my executive energy is to avoid complacency.

Jim Ryan – SIE CEO

Sony i PlayStation očito ne žive na lovorikama uspjeha PlayStation 4 konzole i itekako su svjesni da će next-gen utrka biti napeta i da Sony mora ponovno uložiti sve napore kako bi kompanija ostvarila uspjeh.

Cross-play za sve!

Što znači onda ovo za developere i igrače? Jednostavno, sve PlayStation 4 igre mogu dobiti cross-play funkciju, odnosno developeri se mogu odlučiti da u svaku igru ubaci cross-play igranje.

Prva velika franšiza koja u potpunosti koristi cross-play je Call of Duty: Modern Warfare, a znamo da i Fortnite te PUBG podržavaju cross-play igranje. Vjerujemo da će sve više igara na PS4 dobiti cross-play funkciju, a budite sigurni da će većina 3rd party PlayStation 5 igara u startu imati cross-play mogućnost.

Pada li vam možda napamet neka PS4 igra kojoj treba cross-play, odnosno igranje s drugim igračima na drugim platformama?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano