Vijesti

Super Mario Odyssey bit će najzabavnija igra ove jeseni

Ako Zelda nije bila dovoljan mamac, nova igra s najpoznatijim vodoinstalaterom na svijetu natjerat će vas da, u najmanju ruku, dobro razmislite o kupnji Nintendove konzole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Nintenda je još prije nekoliko dana stigao novi trailer kojim se najavljuje skorašnji izlazak Mariove Odiseje, a nakon što smo ga odgledali, u glavi su se počeli pojavljivati obrisi financijske konstrukcije koja omogućava (i opravdava) kupnju još jedne konzole.

Igrivost i zabava u svojem najčišćem obliku

Sam trailer traje nešto više od pet minuta i nudi uvid u sve što će se moći raditi u Super Mario Odyssey. Glavnu “ulogu” u traileru dobila je Mariova kapa (možda je bolja riječ pomoćnik) imena Cappy, a ona će mu poslužiti u brojnim (ne)prilikama. Brkati vodoinstalater će tako upotrijebiti kapu ne bi li se na brzinu riješio neprijatelja, Cappy će mu koristiti za odlazak u novi dio mape i pronalaženje skrivenih stvari.

Ipak, upotreba kape neće se zaustaviti na jednostavnim stvarima, već će Cappy Mariju omogućiti preuzimanje kontrole nad neprijateljima i upotrebu njihovih sposobnosti, a uz pomoć Cappyja Mario će moći postati riba ili munja i eksperimentirati što sve može napraviti sa svojim moćima.

Kako je sve u znaku kape, Mariov brod, “Odyssey” (gle čuda!), ima njen oblik. Brod će mu poslužiti za kretanje između različitih svjetova, a iz trailera saznajemo da i nešto više o skupljanju novčića, trgovini s kapama, Snapshot Modeu za uzimanje screenova, mini igrama i kooperativnom načinu igranja.

https://www.youtube.com/watch?v=VcXvnb7dHZk

Nema do Super Marija

Na prvi pogled, nije to sve ništa previše novo, no nakon gledanja trailera shvatiti ćete da je sve napravljeno tako jednostavno, ali istovremeno i šarmantno. Inovacija ima dosta i trebat će ih sve otkriti, no poznavajući Nintendov slavni serijal, očekujemo da će se sve koristiti jednostavno i intuitivno.

I dok se Switch ne može pohvaliti s previše ekskluzivnih igara (kad smo kod toga, ne može se pohvaliti ni s većim brojem multiplatformskih naslova), Super Mario serijal nešto je što Nintendove fanove održava na životu, a svaka nova igra serijala samo podiže ljestvicu kvalitete.

Super Mario Odyssey izlazi 27. listopada i to je nešto što se ne smije propustiti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano