Artifact
 

Artifact  

 

War
 War
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 948
1. rujna 2018. 18:29  

Developer: Valve
Izdavač: Valve
Trenutne platforme: PC
Datum izlaska: 28. studenog 2018.

Artifact je prva nova Valveova igra unazad par godina. Radi se o digitalnoj kartaškoj igri koja je tematizirana oko popularne DOTA-e, a kreativni je plod Richarda Garfielda, matematičara i dizajnera igara koji je napravio Magic: The Gathering, kojeg mnogi smatraju početkom TCG-a (trading card gameova).

Igra je posebna po tome što se igra na čak tri boarda/lanea (slično kao što Elder Scrolls Legends ima 2). Svaki board ima toranj sa 40 healtha, a jednom kad je uništen, igračev Ancient koji ima 80 healtha je otkriven. Kako bi igrač pobijedio, on mora ili uništiti dva tornja ili ubiti protivnikova Ancienta.

Po izlasku, osnovni set će se sastojati od 280 karti, a igrači će moći birati među čak 44 heroja. U deck možete staviti najviše 5 heroja, a kada igra započne svakom boardu će biti dodijeljen jedan od prva 3 heroja. Svaki lane ima vlastiti mana pool koji će se povećavati kako igra odmiče, ali će se moći i manipulirati specijalnim kartama. Jedan potez se sastoji od više manjih poteza na svakom boardu/laneu. Na kraju poteza će se na boardovima nasumično summonati creepovi. Napadanje miniona je automatizirano, minioni će nasumično napadati ono što je ispred njih.

Artifact nije Free 2 Play, niti će igračima dati mogućnost da na besplatan način stječu karte. Sama igra koštat će $20, a osim pristupa igri još ćete dobiti: 2 base decka (svaki će imati po 5 heroja), devet itema, 40 dodatnih karti i 10 boostera. Svaki booster imat će 12 karti, od kojih je jedna garantirano rare. Dodatne boostere će igrači moći kupiti za $2 po komadu.

Postoje 4 različita raritya, od kojih su 3 collectible. Basic karte se ne mogu skupljati te se sve dobiju pri kupnji igre. Zatim postoje Common, Uncommon i Rare. U igri ne postoji ekvivalent Legendary rarityu u nekim drugim CCG-ovima, nego je Rare kojeg garantirano dobijete po packu najviši rarity. U stjecanju karti će biti vrlo važno trgovanje na Steam Marketu.

Klase su podjeljene u 4 boje:

  • Crna - assassini, glavni fokus je na ubijanju neprijateljskih heroja i snowballanju rane prednosti
  • Crvena - aggro klasa, fokus na minione koji će rano rushati neprijatelja
  • Zelena - support klasa, fokusira se na summonanja creaturea i njihovo buffanje
  • Plava - control klasa, slabi heroji koji će postati jači tek kasnije u meču, a do tada se oslanjaju na spellove koji im omogućuju board control


Citiraj
Oznake teme
War
 War
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 948
25. rujna 2018. 1:35  

Art mi se poprilično sviđa.


OdgovoriCitiraj
viper89
Moderator
766 XP-a
Rank: 6
Član: prije 4 godine
Objave: 13448
25. rujna 2018. 3:09  

jedva cekam da Valve opet kaze da rade igre


OdgovoriCitiraj
Dom
 Dom
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 3823
25. rujna 2018. 3:22  

Meni se ovo cini preskupo za ulazak na trziste u ovom trenutku. Znam da je valve i znam da je dota ,al opet mislim da nisu baš u poziciji imat takvu politiku bez f2p načina ak žele uspjeh.

“The problem with free speech is that it was never meant to go electric. It’s an acoustic art – it’s meant to be spoken” - Colin Quinn


OdgovoriCitiraj
sanzo
621 XP-a
Rank: 5
Član: prije 4 godine
Objave: 889
25. rujna 2018. 10:22  

Slažem se, previše igara s kartama je trenutno na tržištu i sve su f2p, još i magic izlazi ovaj tjedan u open betu. Kad vidim da treba potrošit 40-60 dolara po ekspanziji da bi bio konkurentan i nema nikakvog drugog načina napredovanja ne mogu zamislit da će dugo bit popularno.


OdgovoriCitiraj
War
 War
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 948
25. rujna 2018. 17:32  

Kako se Steam Market koristi za direktnu razmjenu i stjecanje karti nemogu baš dijeliti paketiće šakom i kapom ko F2P igra jer će doći do brze deflacije i oni koji bi možda i potrošili nešto novca bi vrlo brzo počeli kompletno zaobilaziti paketiće i jednostavno uzimati sa marketa, što Valveu prihodi puno manje love. Da ne pričam kako bi se Steam botovi i kineske farme sjatile na ovo.
Ono što bi bilo realno očekivati je da besplatno daju neki tutorial ljudima čisto da isprobaju.

Za MtG Arenu sam pročitao da imaju gromozoran F2P model i da su uspjeli biti još škrtiji nego Blizzard. Niti je vizualno ugodna da privuče casual publiku, sumnjam da će ta igra napraviti nekakav značajniji uspjeh.

[member=46]viper89[/member] Ide to polako, valjda će Gaben naučiti jednom nabrojati.  xD

Rekli su da rade na igrama, nadam se da pod time nisu mislili samo na ono kaj je Campo Santo radio. Left 4 Dead je prvi IP koji bi trebali vratiti. Sam gameplay je jednostavan, ali zarazan, i većina ljudi bi se zadovoljila sa više sadržaja i boljom grafikom bez izmišljanja tople vode, za priču ih boli kiki. Dobar početak za povratak u formu.


OdgovoriCitiraj
War
 War
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 948
14. studenoga 2018. 19:05  

OdgovoriCitiraj