Kolekcionarske edic...
 

Kolekcionarske edicije - najave  

 

Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
8. prosinca 2017. 23:20  

Kako na forumu ima poneki kolekcionar posebnih edicija, ne bi bilo loše imati temu koja će pratiti najave i izlaske tih edicija, kao i SteelBooke.
Kako bi ova tema bila što preglednija, rasprave o posebnih izdanjima su prebačene u drugu TEMU 🙂


Citiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
8. prosinca 2017. 23:26  

Iako nas do izlaska čudnovate avanture još čudnovatijeg imena Biomutant dijeli podosta vremena, THQ Nordic nije propustio priliku najaviti i Collector's Edition spomenute igre.

Za razliku od same igre, kolekcionarsko izdanje je prilično uobičajeno što se tiče samog sadržaja te sadrži veliku kolekcionarsku kutiju, Biomutant igru (nažalost SteelBook nije uključen), statuu glavnog junaka u za sada nepoznatoj veličini, CD sa službenim soundtrackom te cover art na tekstilnoj podlozi.

Biomutant izlazi za PlayStation 4, Xbox One te PC. Datum izlaska je "negdje u 2018. godini", no prednarudđbe su otvorene te je cijena na UK shopovima oko £110.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
9. prosinca 2017. 13:37  

Nakon najave Bayonette 3 za Nintendo Switch, SEGA je najavila i specialno izdanje prva dva nastavka.

Na zapadno tržište će tako doći Special Edition u prekrasnoj kutiji, nadopunjen dvostranim SteelBookom sa coverima obje igre, tri seta naljepnica te Verse kartama. Prva Bayonetta će doći u obliku koda za digitalnu igru dok će Bayonetta 2 biti na Switch kartici. Japansko izdanje popularnog imena Climax Edition je gotovo identično zapadnom, osim što će i prva Bayonetta biti na Switch kartici.

Datum izlaska je 16.02.2018. dok je cijena za sada nepoznata. No poznavajući trend sličnih izdanja za Nintendo konzole, očekuje se između £50 i £75.


OdgovoriCitiraj
skyyy
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 4 godine
Objave: 1969
9. prosinca 2017. 15:49  


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
9. prosinca 2017. 18:51  

Ubisoft je oduvijek znao napraviti zanimljivi Collector's Edition te Far Cry 5 Father's Edition nije iznimka.

"Obični" kolekcionari u Europi će moći svoju kolekciju upotpuniti sa Father's Edition koja će osim Deluxe izdanja igre (Digital Deluxe Pack + The Doomsday Prepper Pack DLC-ovi) sadržavati prekrasan Hope County SteelBook, CD sa službenim soundtrackom, mapu Hope County okruga te The Father statuu veličine čak 31cm.

Ubisoft je zadnjih godina zaista podignuo kvalitetu izrade i detalja na svojim statuama i figurama te se isto očekuje i od The Oca.

Datum izlaska Far Cry 5 je pomaknut na 27.03.2018., dok će The Father's Edition biti (trenutno) isključivo samo za PlayStation 4 i Xbox One. Cijena na UK shopovima je oko £90.

Ukoliko ste primjetili da sam za ovu ediciju napisao da je za "obične" kolekcionare, postoji specijalna edicija za "neobične" kolekcionare malo dubljeg džepa. Edicija se zove Hope County MT Collector's Edition te je raspoloživa isključivo na Ubisoft Storu po cijeni od sitnih £140.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
9. prosinca 2017. 18:52  

Sword Art Online je igra bazirana na popularnom Anime-u te uskoro dobiva svoj najnoviji nastavak, Fatal Bullet.

Namco Bandai nije propustio objaviti i kolekcionarsko izdanje, točnije čak dva. Za Američko tržište dolazi Phantom Edition, koji će sadržavati igru te dvije 16cm visoke figure Sinona i Karito. Europski Collector's Edition je mrvicu popunjeniji te sadrži i artbook te mapu na tkanini kao bonus dodatke.

Sword Art Online: fatal Bullet izlasi za PlayStation 4 i XBox One 23.02.2018. te će Collector's Edition biti cijenjen na svega €120, sitnica.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
9. prosinca 2017. 18:52  

Iako Yakuza 6: The Song of Life izlazi tek 20.03.2018., SEGA je najavila kolekcionarsko izdanje, After Hours Premium Edition.

Iako možda na prvi pogled izdanje nije toliko ekstra mega posebno, mora se priznati da je neobično, pogotovo u današnje vrijeme kada kolekcionarska izdanja počinju sadržajem sličiti kao jaje jajetu. Tako je SEGA odlučila umjesto uobičajene statue glavnog junaka ubaciti set čaša (2.5dcl), dva podmetača za čaše i 2 ledena kamena, što god im to značilo? Vjerojatno kalupi za led, ali moguće da se varam. Da ne bi sve bilo neobično, klasični artbook tvrdih korica dolazi također. SteelBook nažalost nije uključen, već samo obična igra.

Neobična cijena ove PlayStation 4 ekskluzive je £80, gdje se mnogi izdavači ne bi susprezali podignuti je i na £100. No očekujte da edicija bude rasprodana još u prednarudžbama te dvostruke cijene kod preprodavača nakon izlaska.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
9. prosinca 2017. 18:53  

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom je jedan od najiščekivanijih JRPGova ove godine te se Namco Bandai zaista potrudio za kolekcionarsko izdanje bude na visini.

King's Edition, kako se zove najbogatije izdanje donosi zaista pregršt sadržaja. Osim standardnih stvari, poput SteelBooka sa igrom i Seasson Pass-a, prekrasnog artbooka na 148 stranica i Making of BD diska, King's Edition će sadržavati i gramofonsku ploču sa glavnom temom (šteta što nije cijeli soundtrack) te dvostranu music box dioramu visine 20cm, također sa glavnom glazbenom temom igre.

Cijenom od £140 spada u rang skupljih kolekcionarskih edicija, ali kad se sagleda što se sve dobiva, upakirano u prekrasnu kutiju, ne može se oteti dojmu da zaista sve to i vrijedi toliko. Za kolekcionare kojima ipak King's Edition ne vrijedi tolike novce, Prince's Edition će zvučati kao bolja solucija, gdje će za upola manji iznos dobiti igru u prekrasnom SteelBooku plus Season Pass te Making of BD disk. Za svakoga ponešto.


OdgovoriCitiraj
Darkman
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 2 godine
Objave: 46
9. prosinca 2017. 19:01  

Fun fact kolekcionarske edicije igara proizvedene u JP regiji uvijek imaju višestruko veću cijenu nego igre sa zapadnog tržišta, a kvaliteta izrade pa čak i količina sadržaja je često siromašna. Vjerojatno se radi o vrlo limitiranim edicijama kad su cijene u visini cijene jedne nove konzole.

Dva vrlo zanimljiva Limited Editiona u najavi:

Cijena je $45 za Rainbow Skies i $35 Rainbow Moon a točan datum izlaska se još ne zna.  Također cijene su podložne korekcijama.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
9. prosinca 2017. 19:19  

Novi DragonBall samo što nije izašao te je Namco Bandai pripremio "poslasticu" za kolekcionare, punog imena DragonBall Z: FighterZ Collector'Z Edition.

Međutim, upada u oko da se Namco Bandai ovaj put malo zaigrao cijenom. Kada kolekcionarsko izdanje ima preporučenu cijenu od €130, očekuje se da kutija bude natrpana sadržajem. Collector'z Edition međutim sadrži igru u prekrasnom šarenom SteelBooku, 3 litografa te svega 18cm visoka diorama Gokua. Gledajući cijenu te sadržaj, očekuje se više, puno više sadržaja.

Igra izlazi 26.01.2018. za PlayStation 4 i Xbox One.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
9. prosinca 2017. 19:38  

Ukoliko ste od onih koji nemaju namjeru ulupati €200 u Ultimate Edition, a opet želite imati specijalnu verziju igre, Square-Enix je "mislio" i na vas.

Tako će Dissidia Final Fantasy NT uz Ultimate Edition izdanje doći i uz Brawler Edition SteelBook. Europski kolekcionari će imati na izbor samo jedan cover art, a od bonusa će dobiti pristup zatvorenom beta testiranju te 3 DLC-a, Nameless Warrior kostim, Claymore mač te za još uvijek neimenovani "misteriozni predmet". Američki kolekcionari će imati mogućnost kupovine SteelBooka u jednom od čak tri moguća dizajna covera. Međutim, iznor će biti nasumičan prilikom kupovine te se neće moći odabrati specifični dizajn.

Dissidia Final Fantasy NT izlazi ekskluzivno za PlayStation 4 30.01.2018. te će Brawler Edition SteelBook koštati £50 na UK tržištu, odnosno $60 na američkom.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
12. prosinca 2017. 0:22  

Conan barbarin dobiva i kolekcionarsko izdanje.

Uz najavu datuma izlaska te dostupnost na većini modernih platformi (PC, PlayStation 4 te Xbox One), Funcom je danas predstavio i Collector's Edition igre Conan Exiles. Tako će sretni kolekcionari koji se odluče na ovo izdanje moći uživati u sljedećih bogatstvima:
- kolekcionarska kutija
- igra bez SteelBooka
- statua Conana visoka 15cm
- artbook
- custom strip
- soundtrack na 3 CD-a
- 6 digitalnih stripova
- Conan the Cimmerian eKnjiga
- Conan RPG eKnjiga
- Atlantean Sword DLC

Datum izlaska je kao i za običnu verziju, 08.03.2018., dok je cijena nažalost nepoznata.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
13. prosinca 2017. 15:50  

Titan Quest ekspanzija Immortal Throne dobiva kolekcionarsko izdanje.

Titan Quest je solidno prihvaćena hack'n'slash avantura te je THQ Nordic pripremio kolekcionarsko izdanje za nadolazeću ekspanziju Immortal Throne. Ukoliko nemate baznu igru, obradovat će činjenica da se u paketu uz ekspanziju dobiva i bazna igra.
Kolekcionarsko izdanje sadrži sljedeće stvarčice:
- kolekcionarska kutija
- igra plus ekspanzija Immortal Throne u običnoj kutiji
- bilježnica tvrdih korica
- replika kacige visine 23cm

Titan Quest Collector's Edition izlazi 20.03.2018. za PC, PlayStation 4 i Xbox One, dok je Nintendo Switch verzija još uvijek u izradi te će biti izdana "kada bude gotova". Cijena je $110 odnosno £100.


OdgovoriCitiraj
Darkman
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 2 godine
Objave: 46
20. prosinca 2017. 21:12  

The Seven Deadly Sins: Wrath Collector's Edition

Wrath Collector's Edition:

- All the contents from the standard edition of the game
- A Genuine Official Laser Cell Art, designed exclusively by the anime studio
- A 12cm (4,7") figurine of Meliodas by Banpresto
- A Collector's Box

Cijena prava sitnica : $160 (osobno mišljenje oko $100 previše za ovako nešto).


OdgovoriCitiraj
Darkman
0 XP-a
Rank: Nula
Član: prije 2 godine
Objave: 46
20. prosinca 2017. 21:18  

Kingdom Come Deliverance: Collectors Edition

The Limited Collector's Edition will come with the Special Edition of the game and additional exclusive content:

- The official Kingdom Come: Deliverance SteelBook®
- 30x30cm cloth map of medieval Bohemia from the Kingdom Come: Deliverance landscape
- 15cm tall Polyresin Figurine of Henry, painted in silver and with an antique finish
- Selection of the official Kingdom Come: Deliverance soundtrack on Audio CD
- 32 page hardcover artbook

Cijena: oko 650 kn


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
11. siječnja 2018. 22:28  

Dark Souls Remastered Trilogy Box

Za ljubitelje Dark Souls trilogije, Namco je pripremio pravu poslasticu, doduše (za sada) samo u Japanu.
Trilogy Box je izrazito bogato opremljen:
- Dark Souls Remastered disk
- Dark Souls 2: Scholar of the First Sin disk
- Dark Souls 3: The Fire Fades Edition disk
- Soundtrack iz svake igre na 6 CD-a
- Standing Knight & Iconic Campfire držač knjiga
- Enciklopedija sa ilustracijama
- 10 Memorial art slika sa okvirima

Datum izlaska u Japanu je 24.05.2018., a najavljena cijena je vrtoglavih ¥49,800 ($450). Izlazi isključivo za PlayStation 4.


OdgovoriCitiraj
Icek ™
Moderator
306 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 4974
16. ožujka 2018. 14:15  

State of Decay 2 Collector's Edition

Microsoft nas ponekad stvarno iznenadi čudnim stvarima, tako i sa ovom prilično groteskno opremljenom edicijom, koja sadrži uznemirujući sadržaj:
- Kolekcionarsku kutiju
- Latex zombie masku prirodne veličine
- SteelBook BEZ igre
- Postolje za SteelBook u obliku ljudskog mozga
- 4GB USB drive u obliku odrezanog ljudskog palca
- Iron-on patch

Datum izlaska je 22.05.2018. sa cijenom od $70.


OdgovoriCitiraj