Što se trenutno igr...
 

Što se trenutno igra i što se zadnje odigralo?  

Stranica 145 / 146
 

Nocna Mandragora
Moderator
587 XP-a
Rank: 5
Član: prije 4 godine
Objave: 461
11. rujna 2019. 18:44  

Završila Detroit: Become Human i trenutno igram Firewatch. 


Tzereen se sviđa
OdgovoriCitiraj
K.
 K.
1120 XP-a
Rank: 7
Član: prije 4 godine
Objave: 988
11. rujna 2019. 23:47  
Objavio/la: @zero

Odlučio sam replayjati prve Gearse na PC-u. I moram priznati da je to zapravo jedna od onih igara koje više gledam kroz ružičaste naočale nostalgije.

Da pravim listu najboljih . . . ne znam . . . Najboljih 27 Igara Ikad Napravljenih, Gears of War bi bio najponosnija najglasnija motorna pila na toj listi. A napravit ću tu listu, kad tad; kunem se. ;D

Priznati ću da je postojalo vrijeme kad sam i sam sumnjao u istinsku kvalitetu GoW-a; pripisivao sam njegov obrazac i veliki scenski prasak pukoj slučajnosti vremena u kojem je izašao, ali onda sam naišao na jedan legendarni video u kojem jedan, još legendarniji, Hironobu Sakaguchi u svojoj elegantno ispeglanoj košulji smiješnog uzorka mahnito gestikulira rukama i zaljubljeno priča o Gears of War-u.

Radi se o vremenu kad se Hironobu Sakaguchi već bio odvojio od Square Enixa, Japana općenito. Imao je svoj vlastiti gaming studio i svako jutro se budio na Havajima. Može se reći da je živio najbolji život ikad, i nitko ne može reći da se ne slaže s tim.

Havajski povjetarac je ulazio kroz otvoreni prozor njegovog Mistwalker studija, i silno se trudio zaigrati sa njegovom besprijekorno ispeglanom košuljom smiješnog uzorka dok je on davao intervju o svojoj novoj, nadolazećoj igri — novinaru kojem se nije skidao osmijeh s lica. 

Stvar je u tome što, vidite, Hironobu Sakaguchi nije nasumično spominjao GoW. Imao je savršen razlog za tako nešto. Gears of War je bio savršen za Sakaguchija. Hironobu Sakaguchi, u razvoju svog novog JRPG-a (Lost Odyssey (!)), prezentirao je Gears of War (TPA (!)) kao glavni uzor (?!?).

Ne mogu pronaći taj video. Prošlo je više od šest godina od kad sam ga vidio. Ne mogu vam sa sigurnošću reći ni je li njegova besprijekorno ispeglana košulja bila smiješna jer je prikazivala havajsko otočje ili zemaljsku kuglu (jer se ne sjećam), ali ono što vam mogu reći sa sigurnošću je ono što biste zasigurno i sami primijetili prilikom gledanja *tog* videa . . .

Dok je pričao o Gears of Waru, Sakaguchijev inspirirajući brk pun života se smijao — zasebno.


Fenix se sviđa
OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
12. rujna 2019. 9:03  

Vjeruješ kako je slučajno bio pun hvale za igru koja je bila ekskluziva u vremenu kada je, slučajnosti li, i sam otvorio novi studio koji se obvezao na vjernost Microsftu?

Naravno,  ništa loše u tome, iako se to pokazalo neuspješnim, MS je pokušao s žešćim probojem na japansko tržište, dio strategije u kojoj je bio o Mistwalker. Ta avantura je znamo kako završila, iako se iznjedrilo par dobrih igara iz svega toga. U slučaju Mistwalkera to je bio ponajprije Lost Odyssey (stvarno prava šteta što nisu portali i na PC, makar "napori" Squarea s njihovim JRPG-ovima zapravo pokazuju da nikad nije kasno).

Ali i ja bih se smijao na njegovom mjestu. S jedne strane govoriš o igri i platformi za koje je interes u tvojoj matičnoj državi praktički nepostojeć ili se čak smatra izdajom nacionalnih interesa, dok s druge znaš da je bankovni račun fino podebljan zbog ekskluzivnog ugovora pa ti je zapravo svejedno koliko ćeš biti vjerodostojan ljudima.

Ali daleko od toga da je GeoW 1 loša igra ili sveukupno da nije dostavio kao serijal, jel. Jedna od najboljih TPS pila, aye.


OdgovoriCitiraj
sanzo
490 XP-a
Rank: 4
Član: prije 4 godine
Objave: 884
16. rujna 2019. 16:35  

Ljeto polako završava pa da popišem sve odigrano prije nego se zatrpam sa hrpom novih igara. Ne znam da li je to samo moj dojam jer starim i imam sve manje vremena za igranje ili ih stvarno izlazi sve više i više.

What Remains of Edith Finch (PS4) - Kratki i za čudo zanimljiv walking simulator. Inače ne volim takav tip igre i obično me uspava nakon već nekoliko minuta, ali ova igra me je uspjela uvuć u svoju priču. Traje jedva 2 sata i idealni je odabir za jedno olujno ljetno poslijepodne.

8/10

Tales of Vesperia: Definitive Edition (PS4)

Godinama sam patio za ovom igrom. Glupi X360 i njegove rpg eksluzive. Vijest da dolazi remaster me je oduševila, da bi igra u konačnici bila solidna, ali ništa više od toga. Combat je ok, najbolji od ovih 2.5D tales igara i odnos između Yuri-a i Flyn-a je odlično odrađen te je najbolji dio priče. Ostatak je prolazan, i za ni jedan segment ne mogu reć da je stvarno loš, ali očekivao sam više s obzirom koliko je igra nahvaljena. Najveći minus su mi priča i negativci. Na nekoliko mjesta u igri sam imao dojam da sam nešto propustio, kao da nešto nedostaje ( možda stvarno jesam), ali smatram da se je to moglo puno, puno bolje odraditi. Ovako za mene ostaje negdje u sredini serijala.

7,5/10

God of war (PS4)

"Ovo nije God of War", "Last of us sa Kratosom", "Ovo će bit bezveze" ... Ovakve misli su mi prolazile kroz glavu još tamo od prve najave igre i trebalo mi je stvarno dugo da se natjeram da počnem igrat. Nije mi trebalo dugo da se uvjerim da sam bio u pravu, bar djelomično, ovo nije God of War, ali igra je odlična. Izgleda predivno, zabavna je za igrat, a dialog između likova mi je najbolje napisan i najbolje odglumljen na ovoj generaciji. Level dizajn središnje zone i način na koji se ona otvara igraču kroz igru  može bit primjer svakoj igri ovog tipa. Combat je također jako dobro odrađen iako ima par problema sa hit detectionom i staggeranjem protivnika koje zna biti nekonzistentno. Najveća pohvala ide sceni u sredini igre, koja služi kao poveznica sa starim igrama te od koje će se svaki fan serijala naježiti kad odigra igru prvi put, pogotovo ako nije unaprijed znao ništa o radnji. Iako igra nije ono što sam želio od nje, sada željno isčekujem nastavak.

9,5/10

Slay the Spire(PS4)

Zanimljiv deckbuilder, relativno izazovan, nemam puno za reći o igri, osim da je zarazna i da sati prolete kad se jednom počne.

8/10


Fenix se sviđa
OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
16. rujna 2019. 21:01  

Ne računa ti se prelazak GOW-a ako nisi riješio i sve valkire.: p

Inače, dovršio sam prvi BioShock. Nakon nekih deset godina od prvog prelaska igrati ponovno ovu igru je poseban doživljaj. Znaš što te otprilike očekuje, ali igra i dalje pokazuje sve one sitne detalje, opcije i mogućnosti koje prije možda nisi ni doživljavao. U prvom prelasku gotovo da i nisam hakirao, nisam radio baš ni istraživanja putem fotografija, a ponekad je manjkalo i malo kreativnosti u pristupu. U ovom prelasku to nije bio slučaj. I dalje mi je vrhunac igre natjerati Big Daddyja da se bori za vas ili protiv drugog BD-a, enrageati neprijatelje ili hakirati mitraljeze/kamere/topove da se okrenu protiv splicera.

Tek sada s odmakom mogu reći da je igra ipak nešto posebno te da ništa mnogo nije izgubila na faktoru imerzije i sveukupne privlačnosti. Ok, I dalje mi nedostaje više animacija  (makar onih in game), ali to je manje više to.


OdgovoriCitiraj
sanzo
490 XP-a
Rank: 4
Član: prije 4 godine
Objave: 884
16. rujna 2019. 22:58  
Objavio/la: @zero

Ne računa ti se prelazak GOW-a ako nisi riješio i sve valkire.: p

Kakvo je to podcjenjivanje? 😛 Valkire su prelagane, bar na normal težini, osim zadnje za koju mi je trebalo nekoliko pokušaja. Ostalo mi je samo skupljanje raznih gluposti za platinu,  u čemu ne uživam posebno te je zbog toga i ostavljeno za neko buduće vrijeme.


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
17. rujna 2019. 10:27  

Triba si onda igrat na hardu, ae. Al da, kad se skuži pattern, ostaje samo pratiti to na vrijeme. Zadnja ima skoro sve varijacije postojećih, i kažem, meni je DS materijal već na normalu. Uglavnom, bez valkira je tek walk in the park, nije jednostavno potpuni doživljaj.


OdgovoriCitiraj
sanzo
490 XP-a
Rank: 4
Član: prije 4 godine
Objave: 884
17. rujna 2019. 12:07  

Zadnja mi se jedino svida,  steta je da se moveseti ponavljaju u svakom fightu uz dodatak jednog novog napada za svaku od njih. Bas mi fali malo tezih i raznolikih bosseva,  ali ocekujem da ce na tome poraditi u nastavku 


OdgovoriCitiraj
K.
 K.
1120 XP-a
Rank: 7
Član: prije 4 godine
Objave: 988
18. rujna 2019. 16:19  
Objavio/la: @sanzo

Ljeto polako završava pa da popišem sve odigrano prije nego se zatrpam sa hrpom novih igara. Ne znam da li je to samo moj dojam jer starim i imam sve manje vremena za igranje ili ih stvarno izlazi sve više i više.

Pa jel ti vidiš ovo? Neka im netko zove policiju. Šta je previše — previše je. Ovaj deveti misec je teško Galipolje.

Nikad megalomanskija hiperprodukcija i nikad luđa hiperventiliranost. 😥 

Btw. Slažemo se za Vesperiju (i ne slažemo se za GoW). ;P

 

(Iman i ja nešto za podilit iz Dnevnika Preživljavanja)

--- Mislim da je u ovom dijelu godine sasvim korektno obznaniti kako ćemo u 2019. imati više od deset Igara Godine (pomnim izračunavanjem došao sam do nekakvih 12-13 igara za koje odgovorno tvrdim da su sve redom GOTY; ovim putem apeliram da ne propitkujete moj sud). Od svih Igara Godine, Control je vjerojatno NAJ Igra Godine (uz Sekiro) dosad.

O svim ovim igrama koje ću spomenuti u nastavku planiram pisati više čim budem imao barem minimalno više vremena od trenutno minimalno malo vremena, pa neću duljit, ali . . .

Control zamislite kao odlazak House of Leaves-a Marka Z. Danielewskog i Beyond the Black Rainbow Panosa Cosmatosa u Ikeu po najobičniji robustni velikodušnih dimenzija -- antikni bajc stol. Vratili su se kući, namještaju stol, i onda, kao da je to nešto najnormalnije i najneizbježnije, seksaju se na istom tom stolu tri puta uz minimalne pauze. Kad zora svane, i dalje su skupa, nitko ne ide nigdje.

Igraju Metroid za doručak.

--- Until Dawn je bio visokokvalitetno smeće (i ovo ne mislim kao uvredu, moj cijeli život je prepun visokokvalitetnog smeća); i odigrao sam ga više puta nego što sam trebao. (Čak sam ga pokazao (a onda automatski i odigrao do kraja) i rođenoj sestri.)

The Dark Pictures: Man of Medan je smeće. Ipak, u društvu od nekih 5-6 ljudi, i barem deset puta više piva, s otvorenim balkonskim vratima i septembarskim povjetarcem, za stotinjak kuna bih mogao negdje ubaciti ono — visokokvalitetno (smeće).

--- Astral Chain je Igra Godine.

Bit ću kratak oko ovoga.

Ako imate Nintendo Switch i još niste odigrali Astral Chain, ili u najluđem slučaju, to je nešto što uopće ne planirate napraviti u narednih 48 sati, vjerojatno ste osoba koja kad vidi dečka sa sportskom torbom na ramenu iz koje vire točno četiri teniska reketa, pitate:

"Jel ovaj tip ima četiri ruke ili šta?"

--- Budimo realni. Da imaš tri karte za kino, a FF7, FF8 I FF9 su svi redom dugogodišnji prijatelji perfektno namještene i komplicirane frizure (nikad nisi shvatio kako spavaju s njima), i FF8 te baš maloprije zvao da te pita kakvi su ti planovi za večeras, vjerojatno, najvjerojatnije biste mu rekli da se spremate za ispit ili tako nešto. Jednostavno znaš da bi se bolje zabavio s preostalom dvojicom. FF7 je najbolji prijatelj (to je valjda jasno), dok FF9 jednostavno nikad nije iritantan, dapače; voliš biti u blizini FF9.

FF8 sve želi na svoj način; na neki način, FF8 je najsebičniji od ova tri prijatelja. FF8 je i onaj prijatelj koji konstantno kuka i cvili. Kad mu objasniš kako je svijet predivan (i svijet u kojem FF8 egzistira *uistinu* jest predivan), FF8 uvijek kaže: "Da, ali…"

Final Fantasy VIII voli riječ ‘ali’.

Nemojte me krivo shvatiti.

Nije da je ne volim FF8, to bi bila junačka laž. Jednako sam impresioniran pojedinim stvarima iz FF8 sada, više od 15 godina nakon, kao i onda, više od 15 godina prije, kad je FF8 u nekim stvarima doslovno otvarao svoja usta toliko visoko i široko da si mislio da će pojesti sve.

Triple Triad je i dalje najbolja mini igra nekog JRPG-a (kao i melodija koja istu prati). Faye Wong (Eyes on Me) u JRPG-u je jedan od najklasnijih poteza u nekom JRPG-u. Soundtrack općenito je jedan od najboljih iz PS1 ere.

Mislim da je ovaj Remaster u globalu prilično loša verzija igre s neoprostivim propustima, zbrzano i umjetno ušminkana.

U isto vrijeme, ovo je najbolja (:'D) verzija igre zahvaljujući x3 boostu. Ubrzana verzija FF8 definitivno mijenja sve.

Mogao bih pisati o ovoj igri danima (kao i o svakom FF-u, uostalom).

FF8 je doslovno igranje 1999. u 2019. To je bit svega. I obožavam to.

Eh, da. Skoro sam zaboravio. Da je Squall *danas* moj prijatelj, prilično sam siguran da bih mu rekao da dođe prespavati kod mene, a kad bi napokon utonuo u san, stavio bih mu jastuk na lice i sjeo bih na njega i počeo bi ljuštiti kikiriki iz duboke prozirne vrećice točno 8 minuta, sjeo bih na bus i otišao bi se prijaviti u prvu policijsku postaju.

--- Kad je Atlus izbacio Catherine 2011. ja sam već bio pročitao cijelu dotadašnju biblioteku Harukija Murakamija. Ono važnije, pročitao sam "Lov na divlju ovcu" nekoliko puta. Glavni lik "Lova na divlju ovcu" nema ime. Glavni lik "Lova na divlju ovcu" želi živjeti dosadan i (polu)uravnotežen život. A to je ono što se uvijek raspada i odlazi na onu drugu stranu u novelama Harukija Murakamija.

U 2019. glavni lik "Lova na divlju ovcu" ima ime. Vincent. Zove se Vincent. Vincent Brooks.

Usprkos činjenici što se radi o jednom najpoznatijih, najpriznatijih i najplodnijih svijetskih pisaca, Haruki Murakami nema previše adaptacija svojih djela. Nije da nema *ništa*. Postoji *nešto*. Zadnja adaptacija Murakamija je ujedno i najbolja, južno-korejski Burning Lee Chang-donga po kratkoj priči Barn Burning je najbolji film 2018., dok je njegovo najpoznatije djelo "Norveška Šuma" jako loše prenešena na velike ekrane 2010., i to je zapravo sve.

I sve to skupa je donekle razumljivo. Usuđujem se reći da je nezahvalno adaptirati Harukija Murakamija.

Njegova djela su gotovo uvijek ispreplitanje svakodnevnog i dosadnog s uzbudljvim magičnim realizmom; Haruki Murakami nikad ne objašnjava, on samo ide i ide, dok njegovi likovi rijetko dođu do zadovoljavajućeg svršetka.

Catherine se, između ostalih poveznica, bavi i — nevjerom, jednom od najvećih Murakamijevih fascinacija. Ne samo to, Catherine je prepuna ovaca, što je najvažnije od svega, vjerujte.

1. Catherine je igra tisuću ovaca.

Kao i kod Murakamija, i u Atlusu/Catherine se ispod tankog sloja svakodnevnog nalazi malo deblji sloj mračnog, neobjašnjivog; ono je jednostavno tu, nije toliko čarobno, ne mora nam se sviđati u kojem smjeru ide, ali ne možemo ništa napraviti.

2. Catherine je možda i najbolja priča koju je Atlus ispričao, i ne kažem to jer mi netko drži nož pod vratom. Stvarno to mislim.

Često imamo prilike vidjeti razne developere s odličnim konceptima i idejama čija egzekucija se putem jednostavno izgubi. U Catherine sve funkcionira u svrsi početne ideje. Ne kažem da je Catherine savršena igra, jer nije, ali je savršeno prezentirana i savršeno ispričana. U puno stvari o kojima ovdje pričam i na koje aludiram, ne postoje bolji developeri od onih iz Atlusa.

3. Catherine je Atlusovo pravljenje sklekova u mraku. Sklekove broje sami sebi.

4. Catherine je i najseksi igra koju možete zaigrati. Ne mislim ‘Leisure Suit Larry’ seksi, mislim ‘Nana Komatsu s bass gitarom’ seksi.

5. Catherine je igra fantastične dinamike, ritma, najprirodnijih dijaloga odraslih ljudi koji izgledaju kao odrasli ljudi.

6. Catherine je Stray Sheep. Stray Sheep je Catherine.

Atlus i Haruki Murakami se vole. Možda je to nešto što oni još ne znaju. Mi znamo.

Osjećao sam to i u 2011. U 2019. Catherine: Full Body ću nazvati: Haruki Murakami’s Q-Bert: A Novel: The Videogame.

A ako me pitate za gameplay? Gameplay Catherine je samo predah od onoga što Catherine u suštini je.

7. Catherine je većim dijelom pravi život. Kao i u pravom životu gameplay je predah. Većim dijelom svi smo u određenoj mjeri živjeli Vincenta Brooksa, barem ja mislim da jesam. Ali to je već neka druga priča. 😆 

Naravno, Catherine neće biti za svakoga (moram se odmah ograditi (kad kažem ‘odmah’, mislim na kraju (lol))), kao što niti jedna stvar nije, ali . . .

8. Ako vas Catherine ne intrigira ni u jednom pogledu, nije ona — vi ste.


OdgovoriCitiraj
jeedah
427 XP-a
Rank: 4
Član: prije 4 godine
Objave: 1108
18. rujna 2019. 17:16  

Posto je Control izasao nedavno nekako sam odlucio preci par Remedy igara. Prvi na redu je Max Payne. Presao sam ga na dvojci pred vise od 10 godina i damn igra je dosta teska jedino taj quicksave pomaze dosta, al ga se trudim sto manje koristit. Uglavnom presao sam igru sad ju prelazim na hard boiled nakon toga death on arrival. 


OdgovoriCitiraj
sanzo
490 XP-a
Rank: 4
Član: prije 4 godine
Objave: 884
18. rujna 2019. 19:42  
Objavio/la: @k
 
Btw. Slažemo se za Vesperiju (i ne slažemo se za GoW). ;P

 

Ne bi bilo zabavno da se slažemo u svemu, očito se i za catherine slažemo, čak me i malo brinu promijene koje nova verzija donosi jer je po meni priča u originalu bila odlično odrađena i balansirana između C i K. Kakve probleme imaš sa GoW?


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
22. rujna 2019. 15:26  

Call of Juarez: Gunslinger završen. Iako je sveukupno svaki COJ vestern FPS bio jako dobar, možda na trenutke ovisno o naslovu i podcijenjen, formula arkadnog napucavanja je u Gunslingeru dovedena skoro do savršenstva. Na trenutke sam stvarno imao osjećaj da igram on rails pucačinu s kaubojima, što je zapravo i jako dobro i osvježavajuće za inače učmali FPS žanr.

Sveukupno mi je COJ: Bound in Blood ipak bolji. Nadam se da će se Techland vratiti napucavanju na Divljem zapadu (ili već negdje drugdje, kako god) nakon Dying Lighta 2.


OdgovoriCitiraj
member
527 XP-a
Rank: 5
Član: prije 2 godine
Objave: 384
23. rujna 2019. 8:03  

Da nisam pročitao tvoj post zaboravio bih da sam ikada igrao taj serijal. Taj Techland radi ne radi loše igre, ali su zato baš isključivo prosječne i zaboravljive. Najbolje bi bilo da se taj studio zatvori, a to talenta što imaju da se rasprši po drugim talentiranijim i sposobnijim devovima.


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
23. rujna 2019. 9:06  

Da nisam pročitao tvoj nick, pomislio bih da je post napisao Weky.: (

A ono, vodim se čisto faktorom zabave. U tih par sati koliko traje Gunslinger znao sam se i više zabaviti nego u RDR2. Sve je stvar što tražiš od igre u određenom trenutku. Ja sam jednostavan čovjek, daj mi da napucavam ljude bez puno praznog hoda i obično sam sretan.


OdgovoriCitiraj
Deadwalker
1853 XP-a
Rank: 9
Član: prije 4 godine
Objave: 2042
23. rujna 2019. 9:36  

GG je Gunslinger, jednom davno sam čak napisao recenziju za hcl. Mislim da je "rails pucačina s kaubojima" gotovo savršen opis te igre 🙂

 

Ova tema je mijenjana prije prije 2 mjeseca od Deadwalker

The greatest teacher, failure is.


Zero se sviđa
OdgovoriCitiraj
Densetsu
265 XP-a
Rank: 3
Član: prije 4 godine
Objave: 2273
23. rujna 2019. 20:50  

Zadnja odigrana igra je A Plague Tale: Innocence (PS4), a trenutno igram The Legend of Zelda: Link's Awakening (NS).


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
26. rujna 2019. 16:25  

Mislio sam nastaviti s Pillarsima 2, ali nikako mi se ne ide na RPG, pa se na PC-u instalirala Bayonetta (odigrao davnih dana na X360). Već znamo da se radi o jednoj od najboljih akcijskih igara ovog tipa, a verzija za računala je praktički savršena.


OdgovoriCitiraj
Brijac
3215 XP-a
Rank: 12
Član: prije 4 godine
Objave: 2341
28. rujna 2019. 13:07  

Završio nedavno Hellblade, igram još Fahrenheit (pri kraju) te krenuo Witchera 3 (prvi put).


OdgovoriCitiraj
resident_evil
929 XP-a
Rank: 6
Član: prije 4 godine
Objave: 1432
30. rujna 2019. 15:22  

U zadnjih mjesec i po prešao sam četiri igre, a toliko sam ih u cijeloj 2018 😆 

 

Shadow of Tomb Raider - Vrlo dobra igra i uživao sam. Nadam se da će sad uzeti pauzu od serijala i kad se ponovno vrate, da će Lara biti kao u prijašnjim nastavcima. A ne samo mrgudna ko da joj svaki dan netko pojede ručak ili izbije jutarnju kavu.

Days Gone - Znao sam da ocjene nisu realne i da je igra puno bolja nego što je većina prikazala. Istina da su neke stvari mogle biti bolje. Ali za novi - veliki IP mislim da su odradili super posao.

Detroit: Become Human - Super igra kao i svaka od QD. No i dalje mi je Heavy Rain najbolji njihov naslov.

The Last of Us remastered - Svaka riječ je suvišna jer svi znamo o kakvom se remek djelu radi. Nahajpo sam se nakon zadnjih najava i odlučio preći još jednom, ovaj put na survivor težini. TLOU je jedina igra koju sam prešao pet puta.

 

Danas sam počeo prelaziti Call of Duty 4: Modern Warfare remastered. Predivno izgleda i jedino čega se sjećam je misija na brodu i ona sa sniperom. Davno je bila 2007.


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
3. listopada 2019. 11:21  

Tek sad kad sam po drugi put odigrao Bayonettu vidim koliko je to zapravo ne odlična, već fantastična igra. Išao sam na rješavanje svih izazova u Alfheimu i tek tu se pokazalo koliko je sistem borbe dobro razrađen i koliko je Baya u ono vrijeme, a bome i sada, aktualna i strašno igriva. Akcija jednostavno pršti od stila i raznovrsnosti, ako je ijedna igra plesna borbena poezija, onda je to Bayonetta.

Jedina glupost je što su veće težine zaključane pa nisam mogao odmah igrati na hardu. Al ok, bude se i to barem još jednom ponovilo.

Do tada možda riješiti još neki izazov, jer opet mi se dogodilo da sam propustio par škrinja i dnevnika. Svaki jebeni put se to dogodi u igri koja ima kolektibelse.: (


OdgovoriCitiraj
Munja
1506 XP-a
Rank: 8
Član: prije 1 godina
Objave: 80
3. listopada 2019. 12:35  

Odigra Ni No Kuni Remastered, ispravija grešku sa prošle generacije. Na prvu mi je tribalo malo da se priviknen na familiarse jer ih u NNK 2 nije bilo i borba nije bila na poteze ali sve u svemu igra mi je puno bolje sila nego nastavak. Priča je malo mlaka, ali je skupljanje i bildanje familiarsa zabavno i drugačije iskustvo nego u drugin igrama. Jedino fali end game contenta kojeg drugi jrpgi imaju na bacanje. Uglavnom zadovoljan sa igron. 


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
7. listopada 2019. 11:21  

Mislim da sam negdje pri kraju Rocharda, odličnog DL platformera s velikim naglaskom na manipulaciju gravitacijom, makar ima i dosta napucavanja. Na trenutke me podsjetilo i na Bionic Commando: Rearmed, ali ovo je bolje i manje frustrirajuće. Makar na trenutke  poželim da i ova igra ima neke bossove. Čak je i priča sasvim solidna i likovi su dobro napisani. Preporuka ako netko traži nešto u ovom stilu.


OdgovoriCitiraj
Brijac
3215 XP-a
Rank: 12
Član: prije 4 godine
Objave: 2341
11. listopada 2019. 2:18  

Uz Witchera 3 počeo i GTA 4.

Jao, kad se sjetim kakva je to revolucija tad bila u mojim očima i kako je četvorka nestvarno izgledala nakon San Andresa, a sad kad sam upalio užaš teksture i ne mogu vjerovati da mi je to u to vrijeme nestvarno izgledalo. Baš me zanima hoće li mi za 10 godina neke današnje igre koje imaju zavidnu grafiku užaš izgledati ili će to jednom doći do granice gdje više jednostavno neće biti moguće napraviti bolje.


OdgovoriCitiraj
Fenix
Admin
6332 XP-a
Rank: 15
Član: prije 10 mjeseci
Objave: 9715
11. listopada 2019. 10:22  

Stavio sam Horizon Zero Dawn sa strane jer sam imao dugu pauzu pa mi se ne igra više.

Pa zadnjih tjedan dana ponovno malo igram MGSV (koji isto nikad nisam presao) i def je jedan od najboljih gameplaya generacije. Samo igram i ponavljam misije, teška uživancija.


OdgovoriCitiraj
Zero
 Zero
5700 XP-a
Rank: 15
Član: prije 4 godine
Objave: 5908
13. listopada 2019. 10:10  

Pillars of Eternity 2 se nastavlja. Prethodno sam bio odigrao oko 15h i sad mi je malo čudno vratiti se od te točke, no srećom je quest log dosta iscrpan. Nastojat ću ovaj put odigrati do kraja bez novih i dužih pauza. Kako igra stalno baca nove questove bit će postignuće ako sve bude gotovo ispod trocifrene satnice, lol.


OdgovoriCitiraj
Stranica 145 / 146