Vijesti

Xbox Live dolazi na iOS i Android, MS potvrdio da je otvoren za razgovore o dolasku na Switch i PS4

Microsoft je jučer službeno najavio i potvrdio da Xbox Live dolazi na iOS i Android uređaje. To konkretno znači da na vaše mobitele stižu određeni Xbox Live featuri kao što su achievementi, klubovi, friend liste, Gamerscore i hero statsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je sve samo početak Microsoftovog plana da donese Xbox Live, ali u budućnosti i igre na sve moguće platforme koje žele Xbox Live i Xbox igre. Developeri će sami moći izabrati koje stvari žele donijeti u svoje igre, a kompletnu zaštitu odrađuje Microsoft. Sve će se odvijati preko jednostavnog logiranja u Microsoft Account.

Xbox Live i igre na Switchu i PS4?

Još jednom, Microsoft je potvrdio da ukoliko to žele Nintendo i Sony, da je to jedna od opcija i da su oni otvoreni za pregovore i razgovore. Dakle, možda nećemo u skorijoj budućnosti vidjeti Xbox Live i igre na drugim velikim platformama, ali ako postoji interes za suradnju sve je moguće.

Novi mobilni SDK (software development kit) samo je malio dio nove inicijative koju Microsoft naziva Microsoft Game Stack.

Game Stack kombinira sve developer alate, usluge i platforme kao što su Azure i PlayFab koje Microsoft ima, a sve s ciljem da pomogne developerima stvoriti, lansirati i povezati cloud igre.

Microsoft je prošle godine kupio PlayFab i ovo je prvi veliki projekt. PlayFab će biti sad dio MS-ove cloud infrastrukture (skupa s Azureom) koji će developerima omogućiti pokretanje MP igrama stvari kao što su matchmaking, glasovni i tekstualni chat i druge MP benefite.

Microsoftov Game Stack objedinjuje njihove najmoćnije development alate u jednu platformu jer Game Stack uključuje DirectX, Mixer, Power BI, Havok, Visual Studio, Windows, Xbox Game Studios, Xbox Live, i Simplygon na jednom mjestu.

Kompanija je već sad ozbiljno zagazio u budućnost koja će se uvelike temeljeti na cloudu, a na E3-u ćemo puno više saznati o njihovom Project xCloudu koji neće možda zaživjeti s ovom generacijom konzola koje dolaze, ali je svakako budućnost. Uostalom, MS je već rekao da ne treba na Project xCloud gledati kao zamjenu za konzole, već kao dodatak.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano