FFA Focus

Ovo je 14 najlakših (i najjeftinijih) platina za PS4 ispod jednog sata

Kako biste imali brdo platinum trofeja ne trebate imati nešto previše znanja ni skilla. Pa čak ni novca. Jer postoje igre koje, vjerujemo, postoje samo kako bi ih kupovali lovci na platine. Jer većinu igara nabrojanih ispod ne biste nikad igrali, a neke od njih ne bismo dirali čak ni ribičkim štapom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali jeftine su, neke čak i ispod 10 kuna, a na kraju krajeva nije ni bitno kakva je platina. Samo da je broj što veći na brojaču, a ako vas je sram, lako zaključate profil, pa nitko neće znati kakva ste smeća igrali. Svima možete pričati da su osvojeni u Souls igrama.

Ako imate PlayStation Vitu, za neke od igara s dva prelaska možete dobiti i dvije platine. A većinu igara možete kupiti još jednom na američkom PS Storeu s posebnim PSN računom, pa osvojiti još jednu ili dvije platine (s Vitom). Ali to su već trikovi koje upražnjavaju najprljaviji igrači.

Midnight Deluxe | 45 minuta

Svi trofeji su jednostavni i 90% ćete ih sve prikupiti tokom prvog prelaska. Ako ne, vratiti ćete se na level na kojem ste propustili trofej i odigrati ćete ga ponovno, što će produžiti vrijeme igranja par minuta. Ako imate Vitu, prelaskom ćete dobiti još jedan trofej. Dva trofeja za 38 kuna.

Slyde | 10 minuta

Platina za 9 kuna? O da. Nakon što je Sony uklonio sa Storea njegovu prvu igru imena “★★★★★ 1000 Top Rated” s kojom biste platinu dobili doslovno pokretanjem, isti developer je napravio puzzle igru gdje platinu dobijete za par minuta. Dovoljno je odigrati samo jedan puzzle level na medium težini i to je to.

Slyde je nasljednik ★★★★★ 1000 Top Rateda koji je uklonjen s PS4 jer ste platinu mogli dobiti doslovno unutar minute.

The Little Acre | 60 minuta

Ova point’n’click avantura igra se praktički sama. Postoji nekoliko jednostavnih izazova koje će trebati riješiti, a “najteži” trofej je onaj u kojem treba preći igru u 60 minuta. Pauziranje igre pauzira i tajmer, pa ćete igru proći bez problema i znatno prije vremena. Za ostalih par “problematičnih” možete koristiti load/save mehaniku i vratiti se kasnije.

My Name is Mayo | 60 minuta

Za 9 kuna ovo je vjerojatno najisplativija platina. Doslovno bez razmišljanja pritišćete X i touchpad na kontroleru, jer nekakvu priču ili bilo što iole korisnoga nećete vidjeti u ovoj, nazovimo je, igri.

Srećom ovo smeće nećete trebati igrati više od jednom.

Energy Cycle | 45 minuta

Riješite sve puzle i riješiti ćete svih 19 trofeja. Platinum trofej možete imati za 45 minuta ili manje, a ako ne igrate često ovakve igre onda računajte na 60-ak minuta. Ovu platinu ćete platiti 27 kuna. Dvije platine ako imate Vitu.

36 Fragments of Midnight | 30-45 minuta

Platina koju ćete platiti 23 kune. Jer ovaj platformer ćete igrati pola sata i više ga nikad u životu nećete pokrenuti. Trebat ćete prikupiti 36 fragmenata, a najteži trofej od njih 12 je onaj kad trebate prikupiti svih 36 u levelu i vratiti se na početak za 6 minuta. Level je samo jedan i random je generiran, pa ako vam se čini pretežak, krenite ispočetka dok se ne generira lakši.

FullBlast | 30 minuta

Ovu platinu ćete platiti 46 kuna, ali je, srećom, nećete trebati dugo igrati. Ovaj retro shoot’em up možete odigrati i za pola sata, kroz kojih ćete osvojiti svih 14 trofeja. Trajnost igre produžiti će lokalni coop, pa ćete FullBlast možda čak odigrati još jednom. I još jednom na Viti za još jednu platinu.

InkSplosion | 30 minuta

Kad neka igra na inače darežljivom PlayStation Storeu ima ocjenu od samo 2,5 zvjezdice onda znate o čemu se radi. Srećom, ni ovo nećete trebati igrati više od pola sata, ali ćete zato trebati izdvojiti dosta novca. Čak 38 kuna.

Čak i ako je za brzu platinu – previše je.

Jack N’ Jill | 30 minuta

Ovaj platformer ćete platiti također 38 kuna, ali se ipak igra mrvicu bolje i nećete si poželjeti oduzeti život. Za prolazak vam treba nekih pola sata kroz koje ćete prikupiti sve trofeje. Pa onda po još jedan trofej na Viti.

Black & White Bushido | 45-60 minuta

Najskuplja platina na ovoj listi, jer ovu igru ćete platiti 100 kuna, pa svakako preporučamo čekati akciju. Dovoljno je odigrati 1-2 runde ovog sidescroll brawlera.

Jak II | 10 minuta

Kad se već razbacujemo s igrama preko 100 kuna (ipak, često budu popusti od 50%) evo jedne koju svi obožavaju. Naughty Dogov Jak II je kultni port s PS2, a iako bi normalnim igranjem trebalo preko 40 sati do platine, s PS2 je, srećom, ostao cheat pomoću kojeg ćete do platine doći za 10 ak minuta. Kako otvoriti debug konzolu saznajte na ovom videu, a važno je naglasiti kako je osvajanje trofeja na ovaj način legalno, Sony je svjesno ostavio to unutra i nećete imati problema.

Ako baš treba, silujte platinu za 10-ak minuta, pa odigrajte ovu fantastičnu igru Naughty Doga.

TETRA’s Escape | 45-60 minuta

Za razliku od ostalog smeća na ovoj listi, ova igra je čak i dobar simpatični platformer za 38 kuna. Većinu trofeja ćete osvojiti na prvom prelasku ako prikupljate sve jednostavno poslagane šalice i zvjezdice. Možete se vratiti na levele ako nešto propustite, a nakon jednog prelaska ćete sigurno trebati pokrenuti još jednom igru kako biste prikupili još 200 tetrasa koji nedostaju do posljednjeg trofeja.

Little Adventure on the Prairie | 30 minuta

Ako imate dvogodišnju kćerkicu kupite ovu igru za 12 kuna, dajte joj kontroler, odite na pivo i vratite se za sat vremena. I imati ćete platinu. Ili samostalno riješite ovu avanturicu za 20-30 minuta.

Super Destronaut DX | 30 minuta

Space Invaders klon platit ćete 38 kuna i čak se možda zabaviti. Jeli 38 kuna vrijedno 30 minuta zabave? Hmm, možda… ako toliko cijenite još jednu platinu na brojaču. Ili dvije s Vitom.


Koje su vaše najlakše platine? A koje su vam najdraže? Javite nam u komentarima, a mi ćemo nadopuniti listu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano