Vijesti

Cyberpunk 2077 neće imati fetch questove jer ih CDPR također mrzi

Znate što su fetch questovi u igrama? Igrali smo ih 100 puta i to su oni najgori zadaci ili misije bez ikakvog smisla i mašte koje developeri ubacuju u igru samo da se nađu i kao popune svijet igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, morate pronaći crvenu papriku jer nekom XY liku treba crvena paprika koja se nalazi u selu na brdu udaljenom 500km. I onda pređete tih 500km da bi vam rekli da čovjek koji prodaje papriku nije tu jer ima hemoroide. Konačno ga pronađete i on stvarno ne želi vam dati crvenu papriku dok ne nađete špatulu za struganje hemoroida koja postoji u selu udaljenom još 500km. Ajde, odete vi tamo, ali žena koja prodaje špatulu ne želi je prodati dok ne uhvatite zečicu koja će se pariti s kuncem jer cijela njena obitelj živi od zečeva. Zečica je na svu sreću udaljena samo 200km i možete je pronaći na obroncima Dilja. Kad ste konačno nju uhvatili i donijeli ženi, ona se sjeti da za zečicu treba pronaći svježu travu koja raste kod izvora Nade koji je udaljen 299km. Odete vi tamo, pronađete travu i dobijete špatulu.

Konačno imate špatulu, vratite se kod čovjeka s hemoroidima i očekujete da ćete dobiti crvenu papriku za XY lika. Ali ne! On ne želi takvu špatulu nego mora biti pozlaćena, a zlato možete pronaći u kovačnici. I odete vi kod Mirka kovača, a on će vam špatulu pozlatiti ako mu pronađete afričku šljivu jer ima problema sa ženom. Afrička šljiva raste na drugom kraju mape. Odete vi tamo, donesete šljivu i čovjek vam odradi misiju. Imate zlatnu špatulu. Konačno, odnesete je gospodinu, on sastruže hemoroide i odluči vam dati crvenu papriku.

ALI NE! Baš prije 5 minuta netko je opljačkao kolibu i ukrao sve zalihe specijalne paprike. Shvatite da je to bio susjed Božo koji se vratio iz Njemačke. Odete do njega, ali njega nema! Pa gdje je sad? Njega odveli lopovi u selo udaljeno 400km, pa sad morate spasiti Božu i papriku. Napravite i to…konačno imate papriku.

Donesete papriku da konačno riješite quest, ALI NEEEEE!!! Paprika se smežurala i nedostaje joj vode iz onog izvora Nade. Na kraju poludite, ubijete lika i nagurate mu papriku u guzicu i padnete quest.

E vidite – ovakvih gluposti neće biti u Cyberpunku 2077 jer CDPR je izjavio da oni ne vole i ne rade fetch gluposti. Sve što budemo igrali u Cyberpunku 2077, imat će smisla i pravu priču u pozadini.

When I started on The Witcher 3, we had a huge document with all ideas for quests. One of them was to find letters all over the world and you got a reward once you found them. It was rejected, and there was a comment there from our lead quest designer at the time, Mateusz Tomaszkiewicz: “We. Don’t. Do. Fetch. Quests!”

Ovo je zaista pravo osvježenje za pročitati jer znamo da će Cyberpunk 2077 imati masivni svijet pun misija i zadataka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano