Vijesti

Da biste kupili sve u Black Opsu 4 potrošit ćete golemi novac

U više navrata smo pisali o Call of Duty igrama i gorećem problemu stvarno pretjeranih mikrotransakcija. Ove godine Activision i Treyarch krenuli su s drugačijom taktikom, pa su većinu mikrotransakcija ubacili u igru tek par tjedana nakon izlaska, kad su recenzije već utiskane u kamen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S narednim ekspanzijama koje su, realno, jako dobre i prepune sadržaja, stizalo je još više mikrotransakcija, pa je youtuber eColiEspresso izračunao koliko novca bi vam trebalo da kupite svaki item koji se nudi na Blackmarketu.

Izračunato je kako biste za sve iteme na Blackmarketu trebali potrošiti 172,200 Call of Duty Pointsa. To bi bilo $1,324.48 dolara (otprilike 8600 kuna), ali nas je zanimalo kakva je situacija s hrvatskim cijenama Pointsa na PlayStation Storeu.

Cijene Pointsa na hrvatskom PlayStation Storeu.

Na našem Storeu ima nekoliko paketa CoD Pointsa. Imamo nekoliko paketa, od najmanjeg za 500 Pointsa za 38 kuna do onog od 780 kuna za 13,000 Pointsa. U najjeftinijem paketu 100 Pointsa ćete platiti 7,6 kuna, dok je najskuplji paket najisplativiji s cijenom od 6 kuna za 100 Pointsa.

Da biste kupili sve iteme na Blackmarketu najisplativije je kupiti 13 paketa po 13,000 Pointsa, što će vas izaći 10,140 kuna.

Hvala!

Prosjećna hrvatska plaća iznosi oko 6400 kuna, dok je medijan iste oko 5,500 kuna. Dakle, potrošili biste gotovo dvije plaće za sve iteme u Black Opsu 4.

Istina, Black Ops 4 se ugodno može igrati i bez utrošene dodatne kune nakon kupnje igre, ali ovaj podatak sasvim dovoljno govori o stanju gaming industrije, kao i smjeru u kojem će se ona kretati. Igre su sve skuplje za razvoj, pa developeri, izdavači i dioničari traže načine kako pokriti troškove i održati profite. Grubi i svojevrsno nepopularni zaključak bi bio: hvala malom postotku igrača koji troše novac na mikrotransakcije u igri koju će igrati manje od godinu dana – da nema vas, igre bi vjerojatno bile skuplje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano