Vijesti

Google je izdao besplatan i jednostavan alat za izradu igara – kreirajte igre bez programiranja

Game Builder je igra u kojoj se igrate kreirajući druge igre. To bi bilo nekako najlakše objašnjenje projekta. Dakle, nešto kao Dreams na PlayStationu 4, ali jednostavnije i potencijalno naprednije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra, odnosno kreator igara je projekt Googleovog inkubatora unutar tvrtke, a koji su podignuli zainteresirani developeri kao “projekt sa strane”. Google je prepoznao potencijal, osigurao financiranje i Game Builder je trenutno u fazi early accessa, gdje bi se trebao razvijati dalje ovisno o interesu igrača – developera.

Dodavanje elemenata u svijet doslovno je jednostavno kao u Minecraftu.

Za kreiranje igara nije potrebno znanje programiranja, makar za neke naprednije funkcije možete koristiti JavaScript, ili ga čak naučiti kodirati uz igranje. Jednostavnim mehanikama dodajete efekte i elemente u igru, možete sami dizajnirati svoje elemente ili ih možete preuzeti digitalno s Google Poly servisa.

Pozovite prijatelje, kreirajte i igrajte zajedno.

U teoriji možete kreirati različite žanrove igara, od bazičnog platformera do relativno naprednog FPS-a, ili možete izmisliti svoj žanr. A možda najbolje, a ako ne najbolje, onda najzabavnije od svega – sve to možete raditi u realnom vremenu zajedno s prijateljima.

Game Builder zasad nema opciju exportanja igre i mogućnost zarade, odnosno prodaje iste, međutim, ovisno o reakciji igrača, možda i to dođe na red. Svakako se radi o zanimljivom projektu, kroz kojeg se možete zabaviti, ali i potencijalno nešto naučiti – na zabavan način. Besplatno ga možete preuzeti na Steamu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano