Vijesti

Igrali smo Modern Warfare alphu i moramo reći – čudo je!

Prvih nekoliko partija su me nabušili kao kantu. Prvo jer sam pretežno Battlefield igrač koji nema niti par sati Call of Dutyja u svom životu, a drugo – zahrđao sam, star sam, neobrijan, smrdio sam i imam reflekse kao stari konj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve sekunde znate da je to to

Unatoč tome što su me bušili, nisam se ljutio. Možda zato što sve tako brzo radi? Ulazak u mečeve traje nekoliko sekundi. Stisnete play i 30 sekundi kasnije vi ste u meču. A onda veliko iznenađenje…

  • Grafika miljama bolja od bilo čega što ste vidjeli ikad u Call of Duty svijetu
  • Osvjetljenje predivno, zvuk maestralan
  • Gunplay čudo – TTK nikad bolji. Puške imaju recoil, a osjećaj pucanja odličan; puške trzaju, rade realističan kickm animacija reloada maestralna
  • Vaš lik konačno ima masu i nije perce; kretnje su sasvim drugačije i realističnije od bilo čega dosad u Call of Dutyju
  • Klizanje u cover, okret – opet moramo reći – lik ima svoju masu i sve je realističnije, prirodnije i bolje
  • Napucavanje sočno, hit detection savršen – teško je opisati osjećaj dok sami ne isprobate – sve je savršeno pogođeno
  • Mape jesu malene, ali su odlično dizajnirane, a 2v2 mode je čisti adrenalin
  • Sve ide tako brzo, nema čekanja i učitavanja koja traju 100 godina
  • Rekli bismo da je igra mrvicu sporija, i CoD veterani će trebat naviknuti na ovaj realističniji Call of Duty, ali vjerujte – uživat ćete

Oko 4 sata ujutro kad sam se skoro onesvijestio malo sam se poboljšao, moram to priznati, ali isto tako moram reći da sam uživao. Inače me zna živcirati sporost dok nađete i uđete u meč – ovdje toga nema. Radi sve kao podmazano, gameplay je odličan a gunplay maestralan.

Ako se dan poznaje po jutru, čeka nas možda najbolji Call of Duty uopće. Infinity Ward nije lagao kad je rekao da će redizajnirati igru. Zaista je, i rekli bismo da je promjena itekako na bolje. Sad se tek može primjetiti koliko će Modern Warfare profitirati od novog enginea.

Naravno, ovo je samo alpha i treba vidjeti kako će raditi ostali modeovi – 5vs5, 10vs10, 20vs20 pa čak i onaj koji će doći – 50vs50. Treba vidjeti hoće li tu biti tehničkih problema ili će raditi sve kako treba baš kao što radi u alphi.

Ako ste fan Battlefielda i ne biste taknuli CoD nikad, isprobajte Modern Warfare. Mogli biste se itekako iznenaditi. Alpha je dostupna samo na PlayStationu 4. Ne treba vam PS+.

Beta koja tek stiže, dolazi na sve platforme i uključivat će više modeova.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano