FFA Focus

Igramo Modern Warfare betu i možemo samo reći – ovo je najbolji Call of Duty koji smo igrali!

Naslov možda zvuči pretenciozno jer nismo vidjeli još uvijek single player kampanju, ali za multiplayer možemo reći da ovako nešto dobro nismo još igrali kad pričamo o Call of Duty igrama, a vjerujem i šire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to ne mislimo samo mi s FFA portala već se vidi u zraku da će ovaj CoD biti najbolji. Pogledajte samo koliko su igrači oduševljeni sve će vam biti jasno. Da mi je netko rekao prije par mjeseci da će jedna Call of Duty igra biti tako pozitivno hvaljena i iščekivana, rekao bih mu da je lud. Znate da je svake godine istina priča – novi Call of Duty, stari engine i stare boljke.

Svake godine pljuvačina po igri, ali ove godine je sasvim druga priča.

Novi engine, stara ekipa

Za totalni zaokret javnog mišljenja ključne su dvije stvari – novi engine i stara Infinity Ward ekipa. Call of Duty je nakon više od desetljeća dobio sasvim novi engine koji igru podiže na novu razinu, rekli bismo, next-gen razinu. Iako grafika još uvijek nije spektakularna kao u Battlefieldu, sve drugo je bolje.

To sve možemo zahvaliti Infinity Wardu koji i je dosad napravio najbolji Call of Duty, a to je, složit ćemo se svi – Modern Warfare. Malo po malo, studio su napuštali bitni ljudi koje su se vratili prošle godine, a rezultat povratka je itekako vidljiv.

Rezultat i kulminacija simbioze developera i zahtjeva modernog gaminga je Call of Duty: Modern Warfare. Bolji Call of Duty nismo igrali zbog nekoliko stvari.

  • Osjećaj pucanja je nenadjebiv. Oprostite mi na izrazu, ali drugačije ga ne mogu opisati. Gunplay je poezija. Puške imaju onaj nenadmašni kick kad pucate. Trzaju, kidaju i itekako se osjeti razliku između SMG-a i assault rifleova. Puno je realističniji osjećaj pucanja. Skroz je onako mesnat, surov i pravi.
  • Animacije od punjenja puške do kretanja su neviđene. Likovi imaju masu, inerciju…obični reload puške je poezija.
  • Tempo nikad bolji – malo je sporiji, no TTK (time to kill) je savršen. Balans je pravo čudo.
  • Mape koje smo vidjeli nisu dosadne. Odlično su dizajnirane s puno mogućnosti prilaza meti. Kempera ima, ali brzo ih se skuži, a poseban je gušt kad ih izbušite izbliza.
  • Ragdoll (ponašanje tijela, simulacija tijela) je pogođena točno. Kad vas like raznese sačmom s 2 metra, odbacit će vas sila koja je nastala takvim pogotkom iz neposredne blizine
  • Animacije preskakanja, klizanja, ležanja su glatke i nevjerojatno prirodne kao da je to sve jedan potez, a ne niz različitih radnji
  • Kompletna fizika igre je čudo
  • Igra se nekad čini kao miks više igara, a čini nam se da je za napucavanje velika inspiracija bio Rainbow Six, posebno Siege

Možda, baš možda, se ovakav realističniji Call of Duty neće svidjeti nekim fanovima koji su naučili “zabiti pušku u facu drugim igračima”, ali velikoj većini CoD, ali i Battlefield igrača, ovaj Call of Duty će biti čudo.

I zaista je pozitivno čudo i igra koju smo čekali čitavu generaciju. Tek moramo isprobati jednom kad dođe 32vs32 mode i tek moramo vidjeti kampanju, ali ovo zasad je definitivno čudo i jedva čekamo igrati još, još i još.

Sad kad upalim Battlefield 5 imam osjećaj da pucam ćorke, a ne prave metke koliko je Modern Warfare gunplay sočan, moćan i mesnat. Morate sami doživjeti trganje puške da biste shvatili o čemu pišemo. Na svu sreću, otvorena PlayStation 4 beta kreće već sutra.

Infinity Ward skidamo kapu. Napravio si čudovište u pozitivnom smislu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra