Isprobali smo demo Fife 20 i ostali razočarani  

Stranica 1 / 2

FicoLegend
313 XP-a
Rank: 3
Objave: 4955
Moderator
Član: prije 4 godine
wpf-cross-image

Koliko god brzo prošla, jedna je sekunda dovoljna za mnoge kritične stvari. U jednoj sekundi svijetlost prijeđe 299.792.458 metara. Jedna je sekunda dovoljna da se dogodi ljubav kao u pravim romantičnim komedijama. Jedna je sekunda također dovoljna da se vidi kako je Fifa 20 isto sranje u drugom pakovanju. Naravno, mislimo i pričamo o demo…

18 odgovora
EscoBan
242 XP-a
Rank: 3
Objave: 215
Član: prije 2 godine

Igra je CopyPaste , no opet je napravila najveci skok sa Voltom od svih Sportskih igri . Sta dovoljno govori o tom zanru !

Odgovori
1 Odgovori
FicoLegend
Moderator
Član: prije 4 godine

313 XP-a
Rank: 3
Objave: 4955

Nažalost, taj skok ima jednak feeling kao i Fifa Street iz 2012. To dovoljno govori o "inovacijama".

Odgovori
zokysk
201 XP-a
Rank: 2
Objave: 9
Član: prije 2 mjeseca

ja sam bio odlucan da je kupim,i na kraju uzeo PES,,

Odgovori
B4z0
101 XP-a
Rank: 2
Objave: 4
 B4z0
Član: prije 5 dana
Odgovori
ZrilicH
151 XP-a
Rank: 2
Objave: 6
Član: prije 5 dana

Ista igrica svake godine

Odgovori
Boja1964
236 XP-a
Rank: 3
Objave: 37
Član: prije 7 mjeseci

Kažeš, igra je ista uz neke promjene tipa fizika lopte. Ako je fizika lopte promijenjena igra ne može biti ista. Može biti s istim problemima koji su se i do sada javljali ali gameplay nije isti. I nije. Bitno je drukčiji, ne nužno bolji ali drukčiji. Pa to vidi svatko tko je odigrao nekoliko tekmi na fifi 19 i sada na ovom demou. Imam oko 1600 tekmi u fifi 19, nisam slijep na sve probleme igre koje ova igra ima i koji se protežu iz godine u godinu. No nemoj me jebati da je gameplay isti. Sve mi je drukčije i treba mi prilagodba na ovu igru kao i svake godine kada izađe nova fifa. Obećali su popraviti neke stvari kao što su pozicioniranje igrača, odbijanje lopte uvijek napadaču na noge itd. No malo je toga popravljeno. Dobili smo drukčiji gameplay s većinom istih problema. No to je bilo i za očekivati jer je ovo zadnja igra na ovoj generaciji konzola pošto sljedeće godine dolazi nova generacija konzola i očito su sve snage usmjerili na fifu 21 koja je već u razvoju. Ovo je prijelazna godina i dali su nam promijenjeni gameplay s voltom uz većinu starih problema. Slažem se da je to malo ili loše, kako hoćeš, no ne mogu se složiti da je to ista igra kada nije.

Odgovori
4 Odgovori
FicoLegend
Moderator
Član: prije 4 godine

313 XP-a
Rank: 3
Objave: 4955

Kao što sam i napisao, promijenjena je fizika prilikom šutiranja lopte, ona će brže padati i ima osjetnu težinu. Fizika lopte nije promijenjena prilikom driblanja niti prilikom skok igre ili dodavanja kao ni prilikom branjenja kada se umjetna inteligencija pokazala istom kao i u prošlim nastavcima.

I sam kažeš da su stvari koje su trebali popraviti ostale iste, to samo po sebi govori da promjene nisu uvedene. Toplo preporučam da ubaciš 19-icu, odigraš meč i onda odigraš ovaj demo. Meni nije trebala ni sekunda privikavanja na Legendary težini. AI reagira isto s obje strane terena i akcije koje dovode do zgoditka idu istim tokom kao u prethodnih nekoliko igara. Nije potrebno razrađivati igru, potrebno je kružiti igračem na dvije sekunde, baciti loptu u for i eto gola.

Prijelazna godina je njima već godinama, a ljudi i dalje daju 500kn za identičnu igru.

Odgovori
Boja1964
Član: prije 7 mjeseci

236 XP-a
Rank: 3
Objave: 37

Čudno da ne spominješ osjetno sporiji gameplay? Uz fiziku lopte to su dvije velike promjene koje utječu na igru. Skok igra nema veze s fifom 19. Sada igrač u gotovo idealnoj situaciji puca preko gola a u fifi 19 je pucao iz nemogućih pozicija i zabijao gol? Brkaš pogreške u igri i promijenu gameplaya. To nije isto. Gameplay je vidno promijenjen ali neke pogreške su ostale. Ne mogu se složiti o tim famoznim građenjima napada. Nogomet je onakav kakvim ga sam napraviš. Ako želiš igrati trčanjem po krilu i stalnim centriranjem ne možeš reći da je igra takva kada si je sam takvom napravio. Tko želi graditi napad, može ga graditi. Tko želi preskakati igru, može preskakati igru. Ovo je sve samo ne identična igra. Za mjesec dana će gameplay biti posve drukčiji nakon jednog ili dva patcha kao i svake godine do sada. Ne trebaš mi ništa preporučavati jer ujutro sam igrao fifu 19 i sada navečer fifu 20 i to nema veze jedno s drugim. Pričam s ljudima s kojima igram fifu godinama i kažu isto. Gameplay je drukčiji. Ne tvrdim da je bolji ali je drukčiji. Kakav će biti po izlasku igre tek ćemo vidjeti jer nema sumnje da će se mijenjati jer debili već kukaju kako je igra prespora. Zašto većina kuka da je igra prespora kada je po tebi identična fifi 19? Ne kužim ih? Udarci po golu su skroz promijenjeni. Prošle godine je to bilo nakaradno loše. Sada svaki udarac ima smisla i osjetiš ga. Da ništa nije prmijenjeno osim udarca, opet nemamo istu igru. Imamo filing udarca i zabijanja gola u posve novu mrežu koja se realno njiše. Da ponovim, fifa 19 je bila loša igra, demo fife 20 i dalje ima neke probleme koji se kroz igru vuku godinama. Očito su to preoblemi za mene a za EA sports vrline kada ih ne dira. Prekršaji se sviraju bezveze, protivnik te može silovati a sudac neće ništa svrati, lopta će se i dalje odbijati protivniku u noge nakon što mu je izbiješ itd, itd. Sve to stoji kao što stoji i da je gameplay sporiji, fizika lopte drukčija, osjećaj udarca neusporedivo bolji nego u fifi 19, skok igra otežana, dodavanja nepreciznija a udarci nemaju više takvu preciznost kao u fifi 19. Meni i svakome tko igra fifu dovoljno da zakljući kako ovo nije isti nogomet kao i prošle godine. Ne mislim da je nužno bolji ali da je drukčiji, to tvrdim.

Odgovori
FicoLegend
Moderator
Član: prije 4 godine

313 XP-a
Rank: 3
Objave: 4955

Gameplay koji se osjeti u demo verziji je brži od verzije koja je bila u demu prošlogodišnjeg izdanja. Također, ako si igrao prethodne nastavke, znaš da je još od Fife 12 potrebno 2-4 tjedna kako bi došla prva zakrpa koja znatno ubrzava igru kako bi se priklonila FUT publici koja je mnogobrojna i koja kupuje paketiće na kojima EA i najviše zarađuje.

S obzirom da su problemi ostali isti, očito je da se na iste nisu uopće fokusirali kako bi ih popravili, što ponovno dovodi do istog gameplaya kao i prošle godine.

Kao što sam rekao, fizika lopte se promijenila isključivo prilikom šutiranja. Ista dodavanja prolaze kao i prošle godine na istu foru. Čak bih rekao da se ponovno vratio problem prejakog L2+trokut dodavanja.

Odgovori
Boja1964
Član: prije 7 mjeseci

236 XP-a
Rank: 3
Objave: 37

Po meni potpuno netočno. Dodavanja su posve drukčija. prvo lopta se prilikom dodavanja ponaša drukčije da ne kažem prirodnije. Potom imaš neke nova dodavanja koja daju draž igri. Tu mislim na dva puta stisnuti trokut i dva puta stisuti x pa potom lopta u prostor kada držiš L1 i R1 te trokut. Imaš i dodavanje u prostro po travi kada držiš L2 i R2 i trokut. Sva ova nova dodavanja daju veću mogučnost kombinatorike u napadu, no ovo dva puta stisnuti trokut je prajko dodavanja i interesira me kako će se ponašati u online igranju. Dakle, ja se definitivno ne mogu složiti s tobom da je sve ko i lani. Istina, neki problemi od lani se javljaju, no oni se kotrljaju godinama i očito je da to nisu mane igre kako mi mislimo već nešto posve normalno iz prizme EA sportsa. To što se javljaju neki stari problemi ne znači da je igra ista. Igra je posve različita uz neke stare probleme. Da sade ne govorim o novim skill pokretima. Ima ih nekoliko koji će osvježiti igru a nisu cirkuske atrakcije već dobrodošle novine koje podižu razinu same igre. I da dalje ne nabrajam jer treba tek otkriti sve pluseve koje igra donosi.. Ne možeš me ubijediti u suprotno jer nemaš argumenata za to.

Odgovori
biver
204 XP-a
Rank: 2
Objave: 443
Član: prije 4 godine

Volta ako je dobro naprave, a po najavama bi trebali, sa svojih preko 15 ako se ne varam terena i licenciranim futsalom bi lako mogla bit igra za sebe. Ove godine to ce bit razlog kupnje. Ubacis takav mod i eto ti razloga da za minimalno ulozeno resursa opet prodas isti proizvod po punoj cijeni i da ti prihodi odu u nebo.

Odgovori
Najjaci XD
226 XP-a
Rank: 3
Objave: 9
Član: prije 5 dana

Fifa 19 je bolja puno puno

Odgovori
Jadon
26 XP-a
Rank: 1
Objave: 1
Član: prije 4 dana

Ko se ovo ovoliko iznalupetao? Igrali smo ja i ortak koji ne podnosimo fifu zadnjih godina i slozili se da ide prednarudzba jer je 300% drugacija od svih Fifa koje smo igrali. Brat navede da je fizika lopte drugacija k kaze da je sve isto kako? Ko si ti da ocenjujes nesto? Verovatno je i novi pes najbolji ikad gde ping pong pasevima uspes lakse stvoriti sansu nego normalnim.

Odgovori
3 Odgovori
FicoLegend
Moderator
Član: prije 4 godine

313 XP-a
Rank: 3
Objave: 4955

Kao što sam već spomenuo jednome od komentatora, u tekstu stoji kako je fizika lopte prilikom šutiranja drukčija, no prilikom driblinga i dodavanja je ostala ista kao i prošle godine. Složit ćeš se da su ta dva segmenta ipak dominantija u nogometnoj utakmici od samih udaraca na gol.

U ovome sam desetljeću igrao svako izdanje Fife i PES-a te godišnje uložim podosta vremena kako bih se naigrao jedinog dostupnog arkadnog nogometa. Fifu igram još od izdanja za Svjetsko prvenstvo 2002., dok PES igram od "petice". Smatram da sam time dovoljno mjerodavan procijeniti kvalitetu igre, s obzirom da u oba serijala ulažem svoje vrijeme. Isto tako se može pitati po čemu je tvoje mišljenje imalo mjerodavnije od moga.

Odgovori
Alan Duratovic
Član: prije 1 dan

26 XP-a
Rank: 1
Objave: 1

Kazes da igras Fifu od 2002,to bi znacilo nekakvih 16 god?
Covjek bi ocekivao da nesto znas posto toliko igras ali ti prijatelju pojma nemas.
19 i 20 su ogromna razlika.
Npr...
2 najgore stvari u fifi 19 su pomicanje golmana i finishing.
Da si igrao kao sto kazes znao bi da se u fifi 19 golman mogao micati kao jebeni spidermen po gol liniji,u fifi 20 je to nemoguce.
Jedini nacin za zabijanje golova u fifi 19 je bio first time shoot iz nemogucih uglova,first time voleji(aka el tornado,bolasie flick voleji) te ubacaji na drugu stativu.
Niti jedan od ovih primjera ne prolazi u fifi 20.
Skill moves:Fifa 19 je zapamcena kao najvece sranje zbog poznatog Iniesta skill mova(la croqueta?)s kojim si doslovno mogao od centra proci svakog igraca i doci u 16.
U fifi 20 je nemoguca kombinacija vise od 2 skila zaredom.
Defending:U fifi 19 je jedan od najvecih problema bio taclking sistem i uvodenje 50/50 battles.Za svaki pokusaj manualnog defendinga si bio kaznjen jer se lopta neprestano odbijala napadacu.Najbolji nacin za obranu je bio vracanje cdm-ova u obranu i ne diranje defendera.
U fifi 20 je potpuno obrnuta situacija,Al u obrani je slabiji puno(toliko da se i pro playeri vec bune),znaci igra te nagraduje za manualnu obranu(upravljanje igracem koji je najblizi lopti).
U fifi 19 Mbape sa 99 pace nije bio nista brzi od defendera koji ima 75 pace,dok u fifi 20 ako prodes 1 na 1 nema sanse da te stigne obrambeni igrac.
Finishing 1 vs 1 u fifi 20 je puno puno bolji,trazi se pass igra i zabijanje u 16 m za razliku od onih flick voleja u fifi 19 sto sam ti gore opisao.
Ukratko u natuknicama da si zapises pa mozda nesto i naucis:
Fifa 19 je najgora fifa koja je izasla zbog 2 osnovna problema,finishing(timed shooting,pomicanje golmana) i defending(tackling sistem koji je bio potpuni promasaj).
Fifa 20 je daleko drugacija i bolja jer su osnove nogometa tu.
Skill gap je povecan dosta,ali ipak treba imat nekakvog skilla i znanja da bi osjetio razliku.
Preporucam da se primis pisanja o nekoj drugoj igri jer si uzalud potrosio tolike godine igre.
Pozdrav

Odgovori
FicoLegend
Moderator
Član: prije 4 godine

313 XP-a
Rank: 3
Objave: 4955

Iz ovoga je odmah jasno kako nisi odigrao dovoljno Fife 19 u kojoj je jedan na jedan situacija se lako stvarala prilikom čega je dobri stari R1/RB + udarac bio dovoljan za lagani finiš s obzirom da su golmani bili nesposobni, nešto što su u manjoj mjeri bili u demo verziji Fife 20.

Također, ako si igrao Fifu 19, onda si vjerojatno igrao i "sporiju" demo verziju u kojoj isto, kao i prethodnih godina, sve do famozne demo verzije Fife 12 koja je odstupala od verzije koja je izašla, nije bilo moguće zabiti čudesne golove. Prva zakrpa već godinama to mijenja kako bi se išlo na ruku nestrpljivim igračima FUT-a koji ne znaju graditi akcije.

Osobno preporučam da do izlaska Fife 20 slobodno zaigraš Fifu 19 još malo. Tko smatra da je Fifa 20 igra vrijedna 500kn zbog svojih noviteta kojih nema, taj nije puno igrao prethodne nastavke serijala, pogotovo otkad se prešlo na Frostbite grafički pokretač.

Odgovori
Eldin Mašić
26 XP-a
Rank: 1
Objave: 1
Član: prije 4 dana

Nemate vi pojma i očigledno je da ste vi PES-ovci koji ovom objavom reklamirate PES. Ja sam na FIFA-i 19 odigrao između 2500-3000 utakmica i to mi je najgora FIFA ikad, na 20 sam odigrao izmedu 15-20 mečeva i igra je drastično drugačija. Ovaj dio je skroz netačan: "Tu je stvar gotovo identična kao u 19-ici. Igrači reagiraju isto, braniči ponovno znaju stajati ukopani umjesto da aktivno traže priliku za zaustavljanje napada, ponovno braniči CPU-a znaju ubrzati kao da voze F1 i prestići i najbrže igrače svijeta. Ponovno će određena dodavanja otići u potpuno nelogičnom smjeru i ponovno će CPU izvoditi neke nemoguće gluposti i bitinezaustavljiv… Sve je isto kao lani.", i sve je kontra od ovoga, a što se tiče toga da stoper tipa Ramosa može stići Mbappea ili Neymara uopste nije ni blizu istine, to se moglo desiti u FIFA-19 ali ovdje toga nema. Također kod dodavanja moze se postaviti opcija da se igrač kreće prema lopti ili da čeka da lopta dode njemu, tako da pricate gluposti. Jedan savjet, naučite pisati pravilno kako doliči jednom ozbiljnom sajtu, pa onda radite recenzije igrica.

Odgovori
Stranica 1 / 2