Vijesti

Iznenađenje: Sony i Microsoft su objavili partnerstvo!

Netko hrabar je nekad u nekim komentarima, bilo na nekom bezveznom forumu ili ispod još bezveznijeg članka na nekom tamo FFA portalu, napisao da će se Sony i Microsoft jednog dana udružiti. Nitko mu nije vjerovao, pa ni on sam sebi. A možda sam i umislio da sam nekad negdje čitao takvo nešto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali eto, službeno je! Nakon što su neko vrijeme u tajnosti trajali pregovori, CEO Sonyja Kenichiro Yoshida i CEO Microsofta Satya Nadella objavili su kako su potpisali memorandum o suradnji, kojim se obvezuju da će u budućnosti zajedno surađivati na polju gaminga, cloud mreža, umjetne inteligencije i u tehnologiji senzora kamera.

Iz klasičnog press relesea rasaznali smo kako će Sony i Microsoft zajedno raditi na razvoju cloud mreža kako bi omogućili što kvalitetnije streamanje gaming i ostalog sadržaja. Dakle, možemo zaključiti kako ni jedan ni drugi očito nisu došli ni blizu Googleu Stadiji po kvaliteti igranja u cloudu, pa su u bitku za ne tako daleko budućnost odlučili krenuti zajedničkim snagama.

Oboje su lideri na svojim poljima

I dok je očito kako je u ovom djelu nagodbe Microsoft bio darežljiviji, s obzirom na njihovu Azure cloud platformu koja je možda i najnaprednija u svijetu, Sony je sa svoje strane ponudio svoju tehnologiju senzora za kamere koja je također jedna od najnaprednijih na svijetu. Primjerice, Huawei P30 mobilni telefon za kojeg se smatra da danas kreira najkvalitetnije slike koristi upravo Sonyjev senzor.

Dakle, Sony i Microsoft će zajednički surađivati i biti će zanimljivo što će se izroditi iz te suradnje. Za nas možda i najvažnije je činjenica da je budućnost igranja definitivno u oblaku, a upravo su je potvrdili najveći igrači.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano