Na prvim testiranjima PS5 je otpuhao GeForce RTX 2070 Super grafičku karticu  


Flipper
1005 XP-a
Rank: 7
Objave: 5421
Moderator
Član: prije 4 godine
wpf-cross-image

Ako ćemo vjerovati glasinama koje dolaze od prilično respektabilnog PC Mag portala, PlayStation 5 GPU (grafička) je u prašini ostavila jednu GeForce RTX 2070 Super grafičku kartica koja sama košta oko $500. Nismo gledali cijenu koliko dođe kod nas, nego smo cijenu vidjeli na Nvidija stranici, a slična je i na Amazonu. 9.2 teraflopsa RDNA;…

6 odgovora
Zero
1204 XP-a
Rank: 7
Objave: 5734
 Zero
Član: prije 4 godine

Znači uz neke optimizacije i prilagođenost hardveru konzole ovo bi trebao biti manje-više pandan 5700 XT. Ok, nije loše, ali opet u tom slučaju i definitivno nije za [email protected] fpsa, što se može vidjeti iz benchmarka na netu koji su rađeni na igrama. Onima koje su sada dostupne, dakle bez next gen grafike, ray tracinga i sličnog, pogonjene na najjačem Intelovom i9 9900K procesora na 5 GHz.

I gdje smo onda, kada sljedeće godine umjesto tih 3500kn za takvu karticu bude bilo potrebno izdvojiti oko 2000 kn? Na mid range hardveru, eto gdje. Izuzev procesora koji bi ovaj put trebao biti u skladu s vremenom kada izađe, ovo je praktički repriza PS4. Jasno, to ne znači ništa loše, pod uvjetom da tako i ostane.

Odgovori
2 Odgovori
Boja1964
Član: prije 8 mjeseci

262 XP-a
Rank: 3
Objave: 38

Nije sve crno bijelo. Konzola je zatvoren sistem namijenjen isključivo igranju što računalo definitivno nije. Igranje na računalu je jedna od opcija. Sjeti se izlaska prvog uncharteda te kako je izgledao na sonyevoj konzoli? Svi smo ostali paf. Sada se sjeti specifikacija te iste konzole. S tim specifikacijama nisi mogao podići windowse a kamo li pokrenuti bilo kakvu igru na računalu. No na konzoli s tim specifikacijama uncharted je briljirao.

Odgovori
ibor4you
Član: prije 4 godine

101 XP-a
Rank: 2
Objave: 664

Tako nekako.
Ali ovi samoprozvani pc experti, tech magovi, gurui, i sl. to nikako da skuže.
Mislim boli me čisto racku ako će neka budala dati i 10k kn za grafičku, ali me smeta kada tu seru o tome.

Odgovori
ikral
306 XP-a
Rank: 3
Objave: 2483
Član: prije 4 godine

Na stranu sad pošumljavanje i eventualno hortikultura, najveći kuhar ovdje je Flipper koji senzaciinališčkim naslovima burka vodu. Kako "otpuhao" kad je razlika minimalna?

Odgovori
Danijel Kobešćak
0 XP-a
Rank: Nula
Objave: 4
Član: prije 3 mjeseca

Ima ljudi koji govore kako bude ps5 kad iziđe biti u rangu mid range pc-a kakve to veze ima, igre se budu svejedno bolje vrtile nego na tom mid range kompu, i jos k tome ekskluzive za ps5

Odgovori
WooddieBone
476 XP-a
Rank: 4
Objave: 3198
Član: prije 4 godine

Di je ono doba kad smo svi bili sretni samo kaj izlazi dvojka.
Nisu bili bitni ni FPSi ni rezolucija ni ništa. Samo novih igara daj na novoj plejki.

Odgovori