Vijesti

Od 17.9. svi će dobiti novi izgled Steam Libraryja, pogledajte kako izgleda i što vas čeka

Kako smo prije nekog vremena i najavili, Steam će svoju grafičku preobrazbu nastaviti s novim Library sučeljem, koje za sobom donosi i niz novih mogućnosti. Ono izravno iz Steam Labsa slijeće i na vaše klijente već od 17 9. u otvorenoj beti. Čitajte pažljivo, jer ovo u nastavku, ako je sudeći po dosadašnjem slijedu događaja, ćete gledati barem narednih 5 do 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad otvorite Library, od 17. 9. ćete na vrhu sučelja primijetiti novu What’s New sekciju gdje će developeri najavljivati nove igre, trailere, nadogradnje, događaje… Ispod ćete imati prikaz igara koje trenutačno igrate, zatim prikaz igara koje igraju vaši prijatelji, a u četvrtoj sekciji ćete moći slagati igre kako god želite.

Library je pregledniji, a igre ćemo moći bolje kategorizirati.

Igre ćemo slagati u kolekcije, kao što ih sad slažemo u kategorije, a sam proces bi trebao biti znatno intuitivniji. Pa ćemo, primjerice, igre moći povlačiti u različite kolekcije potezima mišem. Također, kolekcije ćemo moći slagati putem naprednog filtra koji bi trebao izlistati igre prema odabranim željama. Recimo, želimo izlistati s velikim svjetovima, koje se mogu igrati kontrolerom, koje nisu starije od X godina i imaju crafting mehanike. Filteri idu u nedogled pa će se, barem u teoriji, moći pronaći točno ono što želimo. Ako to uopće postoji.

Osim Libraryja koji će itekako utjecati na naše svakodnevno iskustvo, Steam je u pozadini, za developere, izradio potpuno nove alate kojima će informirati igrače o novom sadržaju. Oni će tako od sad kroz samo jedan kanal plasirati svoj sadržaj u više smjerova, u “What’s new” sekciju, na stranice igara, naslovnicu… Stoga definitivno možete očekivati kvalitetniju komunikaciju od i prema developerima, pa će Steam biti življi barem po tom pitanju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano