Vijesti

Patent za novi PS VR otkriva tehnologiju koja će nas grafički približiti prikazu na TV ekranu

Sony je već potvrdio da zajedno s PlayStationom 5 neće izaći novi PlayStation VR, ali zato bi sadašnji model trebao biti kompatabilan s novom konzolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi PS VR dakle neće tako skoro, ali različiti patenti otkrivaju da Sony radi na novom modelu koji bi trebao izaći nakon PS5. Prema posljednjim informacijama, što se tiče grubih tehnikalija, novi VR bi trebao imati rezoluciju 2560*1440, dakle 1280*1440 po oku, osvježavanje u 120Hz, a kut gledanja išao bi do 220 stupnjeva. Sve ove specifikacije prikazuju značajan napredak u odnosu na aktualni VR model.

Bežični VR.

Posljednji patent o kojem smo pisali na FFA pokazuje da bi novi PS VR trebao biti bežičan, a čemu ide u prilog i informacija koja je puštena u javnost zajedno sa specifikacijama: bežićni headset bi trebao imati autonomiju od cca 5 sati.

Danas je objavljen novi Sonyjev patent koji objašnjava kako bi VR uređaj pratio kretanje korisnikovih očiju. Uređaj bi tako pratio što i u kojem smjeru korisnik gleda, što bi kombinirao s novom tehnologijom renderiranja. Tzv. “foveated rendering” bi dao zadatak grafičkoj kartici da renderira u maksimalnoj kvaliteti samo onaj dio slike u koji korisnik gleda, dok bi se sve sa strane, dakle ono što nije ni bitno jer korisnik ne gleda, učitavalo u niskoj kvaliteti. Tehnologija je to koja bi značajno trebala osloboditi hardverske resurse i alocirati ih tamo gdje je bitno – tamo gdje gledamo, umjesto da se kao dosad renderira čitava scena, pa čak i oni dijelovi u koje ne gledamo. S ovim bi se novi VR trebao maksimalno približiti grafičkoj kvaliteti koju vidimo na ekranu u klasičnim igrama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano