Vijesti

PC igrači NEĆE imati prednost nad konzolašima u Modern Warfare multiplayeru

Znate već svi da će Call of Duty: Modern Warfare od prvog dana, odnosno bete podržati crossplay igranje. To znači da će PC, PS4 i Xbox One igrači igrati skupa i jedni protiv drugih. Naravno, postavlja se pitanje o ravnopravnosti igranja jer znamo svi da konzolaši možda imaju aim assist, no PC igrači imaju miš i tipkovnicu, a miš i tipkovnica su ipak miš i tipkovnica. Uz to se spominju monitori s većim refresh rateom i boljim odazivom, pa se često konzolaši osjećaju potlačenima u odnosu na PC igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Infinity War tvrdi da nema razloga za brigu

Kako kažu developeri, multiplayer će biti za sve FFA – Fair for All! Ističu da su mjesecima testirali crossplay interno, ali da su zvali i druge igrače koji su im pomogli razviti idealan i pošten sustav.

Kao prvo, sustav će prepoznati imate li priključen miš i tipkovnicu. Tu mislimo i na PC igrače naravno, ali i na konzolaše. Ako ste spojili tipkovnicu i miš, idete u lobby s PC igračima.

Ako imate kontroler uključen, idete s igračima koji igraju na kontroleru. No, što ako poželite prevariti sustav? Primjerice, imali ste uključen kontroler i ušli ste u lobby s kontroler igračima, i taman pred meč želite spojiti miš i tipkovnicu? Nećete moći. Dakle, nema mijenjanja periferija i gluposti usred ili uoči meča.

Infinity Ward i Beenox tvrde da su poštimali i druge parametre da niti jedna platforma nema prednost, nego da sve bude izbalansirano na pravi način. Održali su dva turnira u multiplayeru, te su pobjednici s konzola igrali protiv pobjednika PC turnira. Na kraju su konzolaši dobili PC igrače.

Developeri su svjesni da je balans ključna stvar crossplaya i tvrde da su utrošili hrpu vremena i resursa u pronalazak zlatne sredine. Nadamo se da će to zaista i biti tako.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano