Vijesti

PES je promijenio ime! Konami je objasnio i zašto

Jeste li primijetili u traileru “eFootball” ispisano iznad PES logoa? Mislili smo da se radi tek o nekakvoj grafičkoj dosjetci, međutim, radi se o kompletnoj promjeni imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konami je potvrdio, Pro Evolution Soccer je dobio dvije velike promjene. Prva je ta da se produženo ime s tri riječi više nigdje neće pisati. Naime riječ “soccer” je američki izraz za nogomet, mi ga u Europi zovemo “football” i kako kažu iz Konamija, nakon 20 godina su primijetili da to stvara probleme i buni potencijalne nove igrače upravo u Europi, njihovom najvećem tržištu.

Konami se ne šali, evo novog imena i na PS Storeu.

Sad kad je izbačen “američki” soccer, red je da se nekako ukomponira riječ “football”, pa je puno i službeno ime igre od sad – eFootball: PES.

Dakle, Pro Evolution Soccer ilitiga skraćeno PES odlazi u povijest, a neka nova djeca će ga za 5-10 godina zvati “efudbalom”. “E, ajmo bacit jednu efudbala!” Možete li to zamisliti? Mi ne. PES će nama starijim prdonjama uvijek biti PES.

Zajedno s promjenom imena, Konami će veći fokus baciti na eSport i nadaju se kako će novo ime doprinijeti popularizaciji, kako igre, tako i eSport natjecanja.

Dakle, eFootball: PES 2020 (nikad se nećemo naviknuti na ovo) stiže 9. 10. na PC, PS4 i Xone, dok bismo demo trebali igrati već od 30. 7.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano