Vijesti

SLUŽBENO! PlayStation 5 dolazi krajem 2020. i donosi velike promjene

Službene informacije o PlayStationu 5:


Sony je iz vedra neba izbacio dosad neotkrivene podatke o svojoj novoj konzoli koja se službeno zove PlayStation 5. Jim Ryan, predsjednik Sony Interactive Entertainment Europea u kratkom je blogu objavio nekoliko informacija o konzoli nove generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je potvrdio kako PlayStation 5 dolazi u vrijeme blagdana 2020. što znači da još nešto više od godine dana prije nego što igramo igre nove generacije. Taj period se nekako i nagađao za izlazak, no svakako je ugodno iznenađenje vidjeti službenu potvrdu datuma.

Jedna od najvećih promjena koja će zahvatiti novu konzolu je potpuno redizajnirani kontroler. Dolaze nam dvije velike promjene.

Prva među njima je uvođenje haptičkog odziva (haptic feedback) koji će zamijeniti rumble feedback. Riječ je o tehnologiji koja omogućuje “komuniciranje” vibracijama. Dobivat ćete bolji odziv ovisno o situaciji. Kao što sam Ryan kaže, postojat će razlika u vibracijama ako se autom zaletite u zid i ako vas netko sruši na pod u nogometu. Štoviše, otišli su toliko daleko da se može osjetiti razlika prilikom kretanja ovisno o podlozi po kojoj se krećete.

Druga promjena je uvođenje adaptive triggera na L2/R2. To će omogućiti developerima da sami programiraju otpor triggera što znači da će korištenje L2/R2 biti potpuno različiti doživljaj ovisno o igri. Ako pokušate pucati iz luka i striejle, osjetit ćete da je teže do kraja stisnuti trigger.

Kombiniranje ove dvije dvije tehnologije, Sony cilja na najimerzivnije iskustvo igranja do sada i ponovno pomiče granice u interaktivnosti u gamingu. S veseljem iščekujemo nove detalje, a za sve najnovije informacije posjetite FFA.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano