Film i glazbaVijesti

Pukla ljubav između Sonyja i Marvela; Spider-Man izvisio i više ga neće biti u Marvelovim filmovima

Katastrofalna vijest je stigla nedugo nakon što smo napisali kako se vraća legendarni Matrix serijal. Ipak dan nije mogao završiti u pozitivnom tonu jer Sony i Marvel (točnije Disney) nisu mogli sklopiti daljnji ugovor o suradnji budući da Sony želi zadržati veći dio zarade od filmova, dok Disney naravno želi isto za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spider-Man i fanovi gubitnici…

Kao što znate Spider-Man je Marvelov lik, ali prava na filmske adaptacije lika i djela Spider-Mana ima Sony. Marvel i Sony su sklopili dogovor koji Spider-Mana ubacuje u Marvel Cinematic Univerzum (MCU) zajedno s ostalim superjunacima koje volimo.

U ugovoru o suradnji je definiran profit koji imaju obje strane (Sony i Marvel). Većina profita je odlazila Sonyju, a manji dio Marvelu, odnosno Disneyju. Dogovor je do sad također uključivao da Spider-Man filmove režira Kevin Feige koji je režirao i ostale MCU filmove. Budimo iskreni – Marvel je doslovno oživio Spider-Mana na filmskom platnu.

Posljednja dva Spider-Mana filma su bili ogroman komercijalni uspjeh od kad je Marvel preuzeo glavnu ulogu, pa je logično da Marvel odnosno Disney žele veći dio zarade. Spider-Man: Far From Home je zaradio preko milijardu dolara, a ako su informacije točne, 95% profita je ugrabio Sony.

Nažalost, kako sad stvari stoje, Spider-Man: Far From Home je posljednji Spider-Man film u koji je uključen Marvel. Morat ćemo očito ponovno gledati loše Spider-Man filmove…! Nadamo se ipak preokretu jer na gubitku su apsolutno svi. Sony je dokazao kako ne zna napraviti pošten Spider-Man film, a s druge strane, Marvelov filmski univerzum bez Spider-Mana nije isti. Svi želimo novi nastavak na Far From Home…

I za kraj jedan Tweet koji dobro sumira što fanovi misle trenutno o Sonyju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano