Vijesti

RAW je ultimativni GTA Online kakav smo oduvijek željeli

Znate li ono kad neka igra izgleda toliko dobro da ne vjerujete da takvo nešto može postojati? RAW je upravo takva igra, koja izgleda fantastično, obećava JAKO PUNO, ali još je u razvoju i da je završe – trebaju vaš novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAW je inspiriran GTA igrama, Rustom, a ponajviše Arma Life modom. Igrači će igrati na mapi veličine 400 kvadratnih kilometara, krenuti će iz nule, pa zajedničkim snagama izgraditi grad, odabrati gradonačelnika i guvernera, zaposliti se ili otvoriti svoju firmu, kupiti ili izgraditi kuću… Ili ako vam se ne igra po pravilima – biti kriminalac. A može i jedno i drugo, političari – kriminalci su ionako normalna pojava danas.

Sve će biti povezano. Pa, primjerice, ako želite sagraditi kuću, trebate kupiti materijal iz trgovine drugog igrača, netko taj isti materijal treba dopremiti s kamionom… Čitava ekonomija bi trebala biti vođena od strane igrača.

Moći ćemo kupovati i graditi vlastite nekretnine.

Istovremeno, izabrani gradonačelnik će birati vođe policije, bolnice i drugih institucija, određivati poreze, iz proračuna graditi ceste i razvijati prostorni plan.

Čitav prostor igre podijeljen je na nekoliko otoka, a ideja je da svaki bude vizualno drugačiji. Između njih ćemo prometovati vozilima koja će trebati održavati, a osim automobila i kamiona tu će biti avioni, helikopteri… Naravno, državne ili gradske institucije će sva ta vozila imati na raspolaganju, ovisno o tome koliko se grad bude brinuo o njima, dok će ih igrači također moći kupiti i staviti u funkciju privatnog života, firme ili kriminalne organizacije.

Budi pošteni kamiondžija ili kriminalac koji će ga opljačkati.

Balans će biti ključan, pa ovisno o tipu igrača na serveru će grad biti bolji ili lošiji, kriminala će biti više ili manje, potreba za nekim firmama će biti više ili manje i tu se ponovno vraćamo na želju developera da upravo igrači diktiraju kako će igra izgledati. Barem individualno ovisno o serveru.

Serveri bi trebali primati 100-200 igrača istovremeno, a biti će moguće podignuti i privatne servere, pa igrati s prijateljima ili pokrenuti vlastitu zajednicu.

Raditi ćemo različite poslove, za druge igrače ili grad, ili možemo otvoriti i sagraditi vlastiti biznis.

Kako bi sve to ostvarili, developeri na Kickstarteru traže najmanje 80 tisuća dolara za koje obećavaju da bi izdali igru u early accessu na Steamu za 6 do 12 mjeseci, a zatim i nastavili razvoj na istoj. U par dana prikupljeno je približno polovica, pa je prilično izvjesno kako će se projekt izfinancirati, pa i prikupiti i više od tražene svote što bi dodatno ubrzalo razvoj igre.

RAW je, prema riječima manje grupe developera okupljenih u studio Killerwhale Games, u razvoju više od dvije godine, a više o projektu možete saznati i sliniti na Kickstarter stranici.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano