Vijesti

Sony konačno vraća zaboravljenu PlayStation ekskluzivu u život?

Sjeća li se itko od vas igre koja je prva demonstrirala analoge na DualShock kontroleru? To je naravno bio Ape Escape. Teško ju je nazvati legendarnom igrom, ali ona to svakako za mnoge od nas je. Radilo se o vrlo zanimljivoj i dobroj platformskoj igri gdje smo hvatali majmune koji su se razbježali diljem svijeta. Igra tada imala neke od potpuno novih mehanika igranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Ape Escape izašao je sad već davne 1999. godine, a zadnji veliki, pravi nastavak izašao je još 2005. godine na PlayStationu 2. No, čini nam se da će se ovo promijeniti jer Sony je putem Twittera objavio ogroman tease koji govori da se nešto kuha.

Igra slavi svoju dvadesetu obljetnicu i Twitter račun koji prati SIE, objavio je sliku iz igre uz poruku: “Piposar (20 years since then. I’ve been running around, but I wonder if there’s anyone chasing me anymore.”

Dakle, ovaj majmun nam kaže da je prošlo već 20 godina i da on bježi okolo, pa se pita ima li ga još uvijek loviti? Naravno da ima. To smo mi igrači koji bismo željeli odigrati pravi i pošteni platformer, a ne Knack.

Tko zna, možda ovih dana dođe najava za pravi nastavak ili pak možda Ape Espace 1, 2 i 3 remake? Mi bismo ga voljeli zaigrati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano