Vijesti

U Apex Legends su stigle sramotne mikrotransakcije

EA i Respawn zašto? Znamo da ponekad EA ekipa čita naš portal (ne biste vjerovali, ali ne muljamo) i ne želimo pisati negativne stvari, ali moramo. Apex Legends je igra koju dio redakcije obožava baš zato što nije Fortnite i baš zato što Respawn ima pošten pristup prema igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za legendarni skin treba izdvojiti minimalno 1100kn

Iron Collection event koji je došao jučer je za svaku pohvalu. Sadržajno. Stiglo je 12 novih Epic itema, 12 Legendary itema, nova vrsta novčića koje trošite u posebnoj trgovini, novi izazovi, loot kutije i naravno solo mode. Uz sve to imate standardnu trgovinu i standardni battle pass što znači da ako želite sve otključati, sad imate što igrati.

ALI! Nažalost, uvijek mora biti taj ALI! Ali su ovaj put zaista gramzljive mikrotransakcije.

Na vrhu ove sadržajne piramide nalazi se Raven’s Bite – najrjeđi mogući skin za Bloodhoundovu sjekiru. Raven’s Bite pripada u kategoriju loota zvanu Heirloom koja je iznad legendarnog loota.

via Gfycat

I zaista, kompletna sjekira i skin izgledaju brutalno dobro, ali za koju lovu?

Da biste uopće otključali mogućnost kupnje ovog skina, prvo morate kupiti masu drugih stvari. Dakle – morate platiti ranije da biste mogli platiti ovaj skin. Pay to pay mikrotransakcije. Revolucija.

Prvi korak koji morate napraviti (platiti) je otključati 24 Iron Crown itema. Da biste dobili Iron Crown iteme, morate kupiti Iron Crown paketiće. Irown Crown paketić košta 700 Apex novčića ili $7. Velikodušni EA će vas nagraditi s dva Iron Crown paketića ako odradite nekoliko izazova, pa ćete tako morat kupiti samo 22 Iron Crown paketa.

Ako to pretvorimo u novac, 22 Iron Paketića x $7 iznosi $154. Mrvicu više, ali ćemo zaokružiti. Ako nećete raditi challenge, onda plaćate 24 paketića x $7 što je na kraju $168.

Kad ste platili sve te silne paketiće, dobili ste mogućnost platiti Raven’s Bite skin. On košta 700 Apex Coinsa koje kupujete opet stvarnim novcem. No, nije sve tako crno. Ako uzmete kompletan bundle, dobit ćete popust, pa će vas tako sve ove kupnje koštati $170.

A možete vidjeti kod nas za džabe, kako izgleda svečana ceremonija otvaranja Iron Crown paketića.

No, opet nije sve tako crno jer postoji manje od 1% šanse da ćete Heirloom loot dobiti iz standardnih Apex paketića koji koštaju $1. Dakle, imate šansu, nije da nemate. Ni to čak nije sve. Iz Respawna su rekli da ćete 100% dobiti ovaj skin ako otvorite (kupite) otprilike 500 standarnih Apex paketića što teoretski znači da možete potrošiti $500. Bolesno.

Skinovi za likove koje možete kupiti u ovom vremensko ograničenom eventu zaista izgledaju odlično, ali da biste dobili željeni skin velika je mogućnost da ćete potrošiti hrpu novaca. Jedino ako ste sretnik, možda iz prve kutije dobiti željeni skin, ali treba imati ogromnu sreću. I ne miješajte obične skinove s ovim Raven’s Biteom jer njega možete dobiti samo kako smo opisali – pay to pay!

GG Respawn i EA!

Pozitivna stvar u ovoj priči je da ne morate ništa potrošiti jer ovu su samo kozmetički itemi koji ne utječu na sam gameplay igre i ne donose nikakvu prednost igračima koji će potrošiti pravu lovu da bi izgledali super cool.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano