Vijesti

Zaposlenici PlayStation divizije bili su zaprepašteni pregovorima s Microsoftom

Prema pisanju portala Bloomberga, Sonyevi pregovori s Microsoftom započeli su ranije prošle godine. Prema izvorima koje Bloomberg ima u Sonyju, a znamo da ih legitimno ima, glavni ljudi unutar izdvojene PlayStation divizije bili su iznenađeni kad su saznali za pregovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pregovore je direktno vodila uprava Sonyja iz Tokija, a sve je započelo dolaskom novog CEO-a Kenichira Yoshide koji je shvatio da Sony nema kvalitetnu podlogu, odnosno infrastrukturu za cloud igranje. Te da bi se isplatilo ući u dogovor s vječnim rivalom. Radije to nego izgubiti rat odmah na početku “cloud generacije”.

I površno gledano, koliko zapravo imamo uvida u Sonyjeve operacije, čini se to kao ispravan potez. Jer PlayStation Now – usluga za streamanje igara, koju je Sony revolucionarno pokrenuo nakon kupnje Gaikaia stagnira već duže vrijeme.

“Sviđa nam se ovaj novi Sony”

Prema izvorima iz Bloomberga, zaposlenici PlayStation divizije bili su poprilično uznemireni kad su saznali za pregovore, međutim, viši menadžment uspio ih je uvjeriti kako to ne mijenja planove postavljene za narednu generaciju konzola i PlayStation 5 na kojem cijela divizija strastveno radi već neko vrijeme.

Navodno, Sony je teren prvo ispitivao kod Amazona, kod kojeg još uvijek u najmu ima infrastrukturu za PlayStation Newtork, međutim, dogovor nije postignut, pa iako nemamo službenu potvrdu, navodno će se i taj segment poslovanja preseliti na Microsoftove Azure servere.

Kako bilo, dogovor s Microsoftom pozitivno je odjeknuo među investitorima, pa su dionice Sonyja narasle za 9,9% što je najveći rast u posljednjih 18 mjeseci. “Sviđa nam se ovaj novi Sony” – kažu ulagači.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano