Vijesti

Zaustavljen je razvoj Red Dead Redemption remastera za PC

Kad već Rockstar godinama odbija donijeti na PC jednu od najboljih igara svih vremena, prvi Red Dead Redemption, prije nekog vremena jedan je junak na sebe preuzeo taj veliki posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja je preko Xbox 360 i PlayStation 3 emulatora napraviti direktne modifikacije, optimizirati, upakirati i naposljetku ponuditi čitavu modifikaciju u jednom paketu koji će moći instalirati svatko, a kako bi se legalno ogradio, moder DamnedDev je naumio sve to ponuditi uz uvjet da je za igranje potrebno posjedovati originalnu igru na nekoj od konzola.

Prilagođeno korisničko sučelje, nadograđene teksture i sjene trebale su lijepše i optimiziranije korisničko iskustvo.

Rockstar sprema nešto svoje?

To je bilo 2015. godine, razvoj je išao sporo, ali se čitavo vrijeme nešto događalo, da bismo prošli mjesec čak dobili i trailer kao dokaz kako se razvoj približio kraju. Ipak, ovih dana je stigla poruka kako je projekt pauziran. Nije objašnjeno zašto, ali u kratkoj poruci na GTA Forums moder DamnedDev je naveo kako “nije sretan” i kako će uskoro sve objasniti.

https://youtu.be/ySEXO4r9DNA

Zbog načina pisanja pretpostavlja se kako se u sve umiješala Rockstarova pravna služba i kako je upravo to razlog zaustavljanja projekta. Zašto bi to Rockstar napravio kad modifikacija sama po sebi nikome ne smeta? Kako smo već i napisali, za igranje bi bilo potrebno posjedovati igru na PlayStationu 3 ili Xboxu 360.

Moguće objašnjenje bi bilo to kako Rockstar priprema nešto svoje, što ide u skladu s glasinama i dolasku RDR-2 u paketu s “jedinicom” na PC neko dosljedno vrijeme. I zaista, glasine o Red Dead Redemptionu 2 na PC-ju su sad već toliko raširene da smo praktički sigurni u PC port, dok bi “jedinica” svakako bila ogroman bonus

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano