Vijesti

Završila je Modern Warfare alpha – igrači prezadovoljni, prednarudžbe lete u nebo, ali ima i problema

Kad smo prvi pu vidjeli Call of Duty: Modern Warfare nekako smo imali osjećaj da će biti prava stvar ili kako kažu naši forumaši – roba. No kad smo vidjeli i komentirali multiplayer otkrivanje, znali smo da će novi CoD biti – roba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PS4 alpha – uspjeh

Kao što znate, ekskluzivna PS4 alpha trajala je malo duže od 3 dana i privukla je ogroman broj igrača. Igrali smo 2v2 Gunfight mode na čak 5 mapa, a Infinity Ward je ubacio čak i nove stvari, odnosno varijaciju Gunfight modea gdje nemate odmah oružja, nego ih morate pokupiti.

Velika većina igrača je oduševljena novim smjerom igre koji je za Call of Duty prilično evoluirao. Likovi imaju masu, oružje ima težinu, kretnje su puno realističnije, osjećaj pucanja odličan, a što reći za grafiku, osvjetljenje pa i zvuk? Puno, puno bolje.

Od prve sekunde vidi se itekako koliko je igra profitirala prelaskom na novi engine. Nije modificirani, nego potpuno novi. Infinity Ward je jednostavno napravio kao što je obećao zaokret i čini se da je uspio.

Naravno, treba se suzdržati za konačnu ocjenu jer nas zanima kako će raditi ostali modeovi i mape. Za single player ove godine nemamo strah.

Je li sve super? Nije

Alpha je ponekad imala tehničkih problema što ne čudi i to nećemo zamjeriti. Vrlo rijetko se činilo da igra ima problem s hit detekcijom, odnosno registriranjem pogodaka što sugerira server probleme, ali ni to nije bio velik problem jer zaista rijetko se to događalo.

No, najveći problem ove alphe su bili igrači s mišem i tipkovnicom. Da, ako niste znali, mogli ste uzeti miš i tipkovnicu, spojiti na PS4 i igrati protiv kontroler igrača. Ne treba reći da su takvi igrači bili u super prednosti pred kontroler igračima.

Budući da je ovo bila ekskluzivna alpha za PS4, igra je ubacivala sve igrače u isti lobby tako da je velika većina vas i nas igrala protiv PS4 igrača na mišu i tipkovnici.

Infinity Ward je potvrdio da će finalna verzija donijeti još više naprednih opcija za konzolaše koji igraju na mišu i tipkovnici.

Nije sve tako crno…

Kao prvo, kad u igri budu sve platforme, vi kad spojite miš i tipkovnicu na PS4 (Xbox) igra će vas ubaciti u lobby s PC igračima. To se zove – peripheral matchmaking. No, nažalost postoje načini na koji igrači mogu prevariti takav matchmaking i upasti s igračima koji igraju na kontroler.

Druga opcija je da i vi kupite miš i tipkovnicu, spojite i igrate.

Treća opcija je da igrate pošteno i nadate se da će Infinity Ward u budućnosti omogućiti isključivanje cross-play igranja i da će banati varalice.

Jedno je jasno – Call of Duty: Modern Warfare će biti ogroman hit. Konkurencija nikad slabija, hype i pozitiva nikad veći. Call of Duty: Modern Warfare izlazi 25. listopada na PS4, Xbox One i PC, a već idući mjesec igramo betu na svim mogućim platformama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano