Vijesti

Destiny 2 postaje besplatan i seli se na Steam, stiže cross-save na sve platforme, a u rujnu ogromna ekspanzija

Iako smo već veliki dio ovoga pokrili jučer u ranijem članku, sinoć smo dobili još više vijesti koje djeluju ohrabrujuće. Bungie kao da je ponovno došao do sebe i podsjetio je na stari studio koji smo nekad voljeli. Iako, Destiny serijal treba još puno veći (monetizacijski) zaokret, pa se nadamo da će Destiny 3 ispraviti većinu krivih stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cross-save = odlična stvar

Iako možda zvuči kao nebitna stvar, cross-save je odlična stvar. Samo ime govori o čemu je ovdje riječ, zar ne? Cross-save znači da ćete moći igrati na bilo kojoj platformi i taj ćete napredak moći prebaciti na bilo koju drugu platformu. Dakle, počeli ste igrati na Xboxu, ali svi vaši prijatelji su na PlayStationu ili PC-u? Nema frke, svog lika možete prebaciti gdje god želite. Igra stiže i na Stadiju gdje cross-save ima najviše smisla.

Naime, znate da ćete Stadiju moći pokrenuti gotovo na svim uređajima koji imaju u sebi Google Chrome što znači da možete Destiny 2 igrati dok putujete, ili sjedite na WC-u, a onda samo nastavite na konzoli ili PC-u.

Steam

Igra se seli na Steam, a svi vi koji igrate Destiny 2 na PC-u biti ćete usmjereni na Steam. Također, nova ekspanzija koja stiže u rujnu dolazi ekskluzivno na steam.

Destiny 2: New Light

Ovo je naziv za besplatni Destiny 2 + Year One sadržaj. U rujnu kad dođe Shadowkeepers ekspanzija, Destiny 2 i kompletan sadržaj postaju besplatni svima na svim platformama. New Light donosi sve iz prve godine igre, a to uključuje sve one PvP modeove (tako je i Gambit). Bungie je smislio sve na način da čim pokrenete New Light možete igrati kompletan sadržaj sa svima, tako da ne budete usamljeni noob s kojim nitko ne želi igrati.

Nema više platformskih ekskluziva

Sve stiže svima isti dan. Nema čekanja, nema ekskluzivnih misija (tebe gledamo PS4), nema podjela igrača. Za sve jednako što je u potpunosti fer.

Destiny 2: Shadowkeep

Poslije ljeta mnogi igrači imat će debeli razlog da se vrate u igru jer stiže prema riječima Bungiea najveći dodatni sadržaj koji su napravili. Shadowkeep nas vraća na Mjesec (da, ponovno), a ekspanzija sa sobom donosi hrpu novih zadataka, opreme, novi Raid i veliku, veliku kustomizaciju armora.

Destiny 2: Shadowkeep collectors edition

Mislimo da će ovo biti pravi raj za ljubitelje igre, no smeta malo to recikliranje lokacija.

Ono što je novo je da ne morate kupiti niti jednu drugu ekspanziju, a moći ćete igrati Shadowkeep. Bungie želi u potpunosti odbaciti onu glupost sa sto različitih verzija i ekspanzija igre jer ljudi nisu imali pojma koju verziju igre trebaju uopće kupiti.

To će tek Destiny 3 sve počistiti, ali Bungie je definitivno na dobrom putu. Obavezno pogledajte njihov VidDoc od 14 minuta gdje jasno možete vidjeti sve nove stvari koje dolaze u igru idućih mjeseci.

Velike promjene stižu u sustav i vizuale kako armor u igri radi. Izgleda da se vraćaju vrijednosti iz Destinyja 1 (intellect, resilience i strength).

Shadowkeep stiže 17. rujna, a isti dan igrači koji nisu igrali Destiny 2, moći će aktivirati Destiny 2: New Light. Tko kaže da nema za džabe?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano