Zanimljivosti

Roblox banira igrače zbog jednog jedinog slova

O Robloxu ne pišemo previše na FFA, osim kada se trebamo čuditi tržišnoj vrijednosti ili kada prenosimo istraživanja o populaciji pedofila u tom metaverzumu. Međutim, alati za razvoj igara u Robloxu postaju sve ozbiljniji, a ozbiljnija je i priroda developera koji su se posvetili istom, pa su i neka igraća iskustva sve ambicioznija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ovo nije dan kada pričamo o dobrim igrama unutar Robloxa. Ovo je ipak dan kada pričamo o još jednom apsurdu, a to je moderacija istog. Baš zbog ranije spomenute široke populacije seksualnih predatora, a uz to i goleme baze regularnih igrača te izostanka količine moderatora (kojih ionako nikad dovoljno), kompanija eksperimentira s umjetnom inteligencijom. Kada AI-u pridodate preopterećene ljudske mozgove koji bi ju trebali kontrolirati, onda dođete do ovoga.

Naime, ovaj put Roblox ne banira igrače (samo) zbog boje kose avatara, ili kvalitete voice changera, radi to zbog jednog jedinog slova. Slova W. U Robloxu, kao i svim drugim igrama, slovo W koristimo u chatu kao “Win”. Što može biti ponižavajuće ili degradirajuće prema gubitnicima, ali zaslužuje li zaista najstrožu kaznu? Doduše, Roblox, vjerojatno po automatici, dvostruko “V” kažnjava na samo 24 sata, pa možemo reći i da je moglo gore, međutim, svejedno. Ispod možete vidjeti jedan od primjera.

Inače, Roblox koji do konca godine namjerava privući više odraslih korisnika, planira uvesti brojne aktivnosti za njih, poput virtualnih spojeva ili zajedničkog gledanja filmova. Povodom otvaranja prema starijoj publici, relaksirat će se filtriranje chata, pa ćete, ako ste stariji od 13 godina, uskoro moći koristiti akronime poput LOL i LMAO. Da, oni su također trenutno zabranjeni u Robloxu.

Igra