Vijesti

Zbog preopterećenosti interneta Sony smanjuje brzine na PSN-u

Zajedljivi bi rekli – “a što je onda bilo dosad??”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, u vremenima kada je većina ljudi kod kuće, a posebice to vrijedi za Europu, internet trpi velika preopterećenja. Neki su već primijetili otežana pristupanja multiplayer igrama, a brojni su stanovnici većih gradova koji na svojoj koži osjećaju čak i potpuna izuzeća od internet konekcije.

Neki, poput Netflixa, već su krenuli ograničavati isporuku sadržaja na niže rezolucije u posebnim situacijama, a sada na tome radi i Sony na zamolbu pružatelja interneta diljem Europe.

Kako je predjsednik Sonyjeve Interatkivne divizije Jim Ryjan poručio u službenom priopćenju, Sony će odsad, pa dok se ne primiri ova izvanredna situacija, ograničavati download brzine na PSN-u kako bi omogućio svima kvalitetan pristup PSN-u.

Napomenimo kako bi se upravo zbog ovog poteza kvaliteta online igranja trebala popraviti, a to će se dogoditi nauštrb brzinama preuzimanja igara i nadogradnji koje će biti ograničene. Koliko, kada i kako? Tek ćemo vidjeti, ali to bi prije svega trebali osjetiti korisnici paketa velikih brzina.

Nešto sporije preuzimanje igara kako bismo kvalitetnije igrali online? U ovim izvanrednim okolnostima nama zvuči kao dobar trade off.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano