Kolumne

Kolumna | Gamerski pozeri

Ovo je 18+ kolumna. Puno prostota. Ogorčenost. Štakorluk. Ovo je samo i isključivo moj stav, a ne FFA redakcije.

Nešto više od mjesec dana treba proći da bi autor ovog teksta odvalio vrišteću brojku od 30 godina. Dakle nema više brojke 2 ispred. Nope. To je već trojka. Pas mater, kad prije? A točno se sjećam kako je jučer bilo dok sam imao 18, završavao srednju, „igrao igrice“ te me bolio tuki što će biti sutra. I dalje „igram igrice“ i nosim (redovito opranu, molit ću lijepo) dugu kosu kao metalika i što sve ne. Samo se pokoja bora naselila po licu pa polako fotošop mora služit i za peglanje face. Nije to dobro.

Pa dobro kakve to veze uopće ima s ičime? Kog boli briga za tebe, tvoju kosu i bore? Nije ti ovo Story il tak neki penis za neudavače koje nose one odvratne frizure u hrđavoj boji i stvaraju mi mini srčane udare kad mi oduzimaju prednost u prometu. Ima veze i to kakve! 25 godina gejmanja je prošlo kroz moje ruke te svjedočenja raznim stvarima kao i igrama, bilo da se radi o odvratno lošim igrama ili remek-djelima. Dakle, ovaj metuzalem već četvrt stoljeća krivi kičmu, kvari oči buljeći u TV ili monitor pritiskajući neke tamo gumbiće pa se neki vrag događa na ekranu. I sad taj isti štakor ima nešto za reći. O gamerima i pozerstvu.

Magla je svuda oko nas

Velika većina gamera su jebeni pozeri. Općenito, velika većina svih likova u nekoj interesnoj skupini su pozeri koji služe samo da dignu tlak ili da se zaradi koja kinta na njihovoj prosječnosti i izrazitom debilizmu. E pa prosječni gameri, nabijem vas! Fino onako vas nabijem. 

Nedo Isus Bog ili svi sveci na ovom svijetu da vi pokažete interes za išta više od tipa 5 jednih te istih jebenih igara koje svakom drugome idu debelo na kurac. Evo primjer ovaj šugavi Call Of Duty reveal od prije neki dan. U pičku materinu. Skupi se krem de la krem jebenih pozera i klikću kao da se ukazao neki jebeni mesija jer se igra vraća (zamisli jebote), u Drugi svjetski rat… E, u drugi svjetski rat! Generalno me boli kurac za kalo djuti (odnosno bolio me jedno desetljeće), ali ovo je već tragikomedija. E, ajmo napravit zaokret u igri i stavit setting u… 2 svjetski rat! Pa boktemazo, postoji jedno 16 trilijardi FPS-ova s tematikom 2. svjetskog rata u zadnjih 10 godina zbog čega se gamerima taj isti rat popeo na vrh kurca. Pa šta svaki FPS mora bit identičan? E onda se krenulo u raznim smjerovima i zaključilo da je to dopizdilo pa ajmo se vratit na staro.

gamergirl.jpg

#GamerGirl #LoveMyPS3 #Retro #Nerd #ViperNijeGamer #FollowMeOnTwitch #Sex

E pazi još kaj! Da doživljaj bude potpun, znaš kaj ćemo mi iz Sledgehammera ubacit? ZOMBIJE! DLC zombije! Tooo! Od svega nadnaravnog, ajmo ubacit nešto najgeneričnije i najdebilnije ikad – zombije! Jebem vam mater i sa zombijima u bilo kojem obliku više. Gonite ih skup s vama u rupu iz koje su ispuzali. To su sve krivi oni kreštavi jutuberi koje bi ja sve redom poslao na goli otok da tucaju kamenje ili na 3. svjetski rat (navodno će se dogodit). Oćeš realizam? Odi u Sjevernu Koreju pičko i dobij po istoj! I onda piši na Twitteru kak si nahajpan, papčino.

Pojačaj si terapiju sinko

Joj da, ima nešto još gore. Glupa dječurlija koja je zaluđena skinovima oružja za Counter Strike i slično. Takvim malim budelatinama bi zabranio uopće pristup internetu i spičio ih u boy scoutse bilo koje vrste. Zbog vas gaming propada. Kog boli kurac za Deus Ex: Mankind Divided, Nier Automatu, Personu 5, Mass Effect Andromedu i slične naslove koji svi redom mogu bit GOTY hitčine (dobro ajd, ME je kategorija za sebe, ali smatram da je nepotrebno dočekana na tako oštar nož) kada imamo almajti KALO DJUTI (ho ho ho!)?

Mladog debilnog gamera s attention spanom na razini muhe ne zanima ništa nego skin oružja i napucavanje do besvjesti. Nedo bog da taj isti odigra MGS2 – mozak bi mu pregorio od muke. A o poanti igre ni nećemo. Ako je nama starijima bilo potrebno vrijeme mjerljivo u godinama da uvidimo genijalnost igre, ovi to nikad neće shvatit. I onda takvi isti imaju uopće obraza govorit kako su Mario i Zelda svaki put isti vrag. Mater ti tvoju, ti igraš jedne te iste igre godinama pa nikom ništa. Nabijem vas.

Pod naponom

Prije toga nije bilo. Serem, bilo je. Ali je puno veći kontigent bio onih gamera koji se nisu libili isprobati više od 3 jedne te iste igre. Onaj tko je volio igrati igre je odigrao sve što mu je bilo zanimljivo po vlastitom nahođenju, a ne zato što mu je Metacritic ili neki lijevi kurac rekao što smije, a što ne smije. Uostalom, pogledajte si kakve su igre prije prolazile, a što danas prolazi. Sigurno se nije brojao svaki jebeni FPS niti kolika je reza u pitanju. Nitko nije davao fuk takvom nečemu beznačajnom.

hardcore-gamer-los2.jpg

Gle te podlaktice od slinog masiranja gljiva na gejmpadu! Uf!

Jebemti ovaj moderni kežualizam i relativnu debilizaciju postojećeg gamera. Zbog vas svi moji omiljeni serijali moraju ić na jebeni Kickstarter kako bi uopće bili isplativi za radit. Nabijem vas zbog toga što vas boli kurac za to. Nabijem vas instagram streamer pozere koji lijepite svoje ružne face s kontrolerom u ruci, a retro vam je PS3. Nabijem vas jer nemate interesa isprobati ništa osim vaše debele komfort zone. Debeli megalomani a la Activision, EA, Ubisoft i ostali zbog vas izdaju generična poluproizvodna smeća koja vi gutate iznova ponovno kao da su vam mozgovi resetirani pa niste to nikad doživjeli lol.

Ironija je što unatoč ovom svemu, ove godine je izašlo i izlazi tucet odličnih naslova. Jel to paradoks u vremenu i prostoru, ne znam. Valjda je to svjetlo na kraju ovog glupog učmalog tunela zvanog AAA gaming. I opet na kraju krajeva, koliko će se prodati svi oni naslovi koje sam spomenuo, a u koliko jedan COD, Ass Krid i ostali mediokriteti za glupe mase? Upitam se ja, ogorčeni, čangrizavi, olinjali gejmer i odem palit Youtube i gledat nekog kreštavca kako speedruna S.T.A.L.K.E.R. Zemlja je ravna ploča, a chemtrailsi ubijaju. Watch out.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close