Vijesti

“4K rezolucija je dovoljna, cilj za idući Gran Turismo je 240 FPS-ova”

Otac Gran Turismo serijala – Kazunori Yamauchi, komentirao je (posebno) grafičku budućnost serijala kao i mogućnosti PlayStation 5 konzole. Gotovo je sigurno kako je novi Gran Turismo već u razvoju, a mnogi misle da je Gran Turismo 7 jedan od launch naslova za PlayStation 5. Jasno, ništa još nije potvrđeno, pa ćemo za službenu potvrdu ipak morati još pričekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što znamo, a što je Yamauchi jučer izjavio, cilj idućeg Gran Turisma osim bolje grafike je puno veći framerate. Polyphony Digital želi postići minimalno 120 FPS-ova, a ultimativni cilj je brojka od 240 sličica u sekundi.

Rather than a spatial resolution that you’re talking about, I’m more interested in the advancements we can make in terms of the time resolution. In terms of frames per second, rather than staying at 60 fps, I’m more interested in raising it to 120 fps or even 240 fps. I think that’s what’s going to be changing the experience from here on forward

Kazunori Yamauchi

Iako Sony i Microsoft u razgovorima oko next-gen konzola, ističu da će i jedna i druga konzola biti sposobna prikazati 8K rezoluciju, Yamauchi smatra da je i 4K već sasvim dostatna rezolucija za veliku većinu igrača.

I think, display resolution-wise, 4K resolution is enough.

Dakle, možemo slobodno reći da će fokus studija biti bolji i veći framerate što je u svakom slučaju logičniji izbor nego forsirati 8K rezoluciju. Znamo svi dobro da ćemo za nativne 8K igre (barem one kompleksnije) morat pričekati još neko vrijeme, a pitanje je koliko igrača u svojim domovima ima nativni 8K televizor?!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano