Vijesti

50,000 Minecraft igrača je “zaradilo” malware koji formatira hard diskove

Čuvajte se skinova čak i sa službenih Mojangovih stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netko iz vlastitog gušta radi modifikacije ili skinove za omiljene igre, a netko drugi iz vlastite zlobe upakirava maliciozne skripte radeći probleme ostalima. Maliciozna powershell skripta ugurana u slikovni format PNG kao sredstvom za distribuciju je “razveselila” oko 50,000 Minecraft igrača koje su dočekale poruke poput sljedećih:

  • “You Are Nailed, Buy A New Computer This Is A Piece Of Shit”
  • “You have maxed your internet usage for a lifetime”
  • “Your ass got glued”

Maliciozni softver je detektiran na skinovima ovih troje avatara, a možda još nekih koji su slični njima:

minecraft-skins.jpg

Maliciozni softvar radi na principu da formatira diskove ili briše backup podatke na hard disku žrtve. Tourstart.exe loop također može uzrokovati probleme u sistemskim performansama. Dakle, izbjegavajte ovaj tercet kao vrag od tamjana. Barem dok se adekvatno na zaštitite. Problem po pitanju skinova je taj što se mogu uploadati direktno na službene Minecraft stranice sa raznih izvora, tako da će Mojang definitivno trebati mjenjati politiku glede toga.

Kod u ovom malwareu nije ništa pretjerano impresivan jer se može naći na stranicama koji nude tutoriale kako kreirati viruse pomoću Notepada tako da oni koji su ga napisali vjerojatno nisu ozbiljni cyber kriminalci već delikventi željni pažnje ili čega sve ne. Bez obzira na rastuću popularnost battle royale igara, Minecraft se još uvijek rado igra, a najveća demografska skupina od 43% igrača su oni čiji broj godina potpada pod interval od 15 do 21. Nije poznato traži li se otkupnina za nastalu štetu. Moguće da ti delikventi samo žele napakostiti iz neke vlastite zabave svima onima koji vjerojatno nisu baš vješti po pitanju kompjutorske zaštite. Pogotovo ako su to maloljetna djeca.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano