Vijesti

Ako pitate kritiku, Sony je apsolutni pobjednik E3-ja

Dobili smo listu najboljeg s E3-ja po izboru kritičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je gotovo mjesec dana prošlo od ovogodišnjeg E3-ja, a čitavo ludilo koje se podiglo oko istoga još nam uvijek svakodnevno rađa poneku novu informaciju ili zanimljivost vezanu uz događaj.

Tako smo napokon dobili i listu kritičara koji su po kategorijama izabrali pobjednike događaja, kako to i priliči u sličnim situacijama. Njih 51 okupilo je svoje mozgove i nakon vijećanja došlo do odluke.

Sony je pobjednik E3-ja                    

Idemo prvo pretvoriti sve pobjednike u brojke pa reći kako je Sony pokupio šest nagrada, čak dvije više od EA-ja, ili duplo više od glavnog konkurenta, Microsofta. Po pitanju konzola, i tu vlada Sony sa svojim PS4 čije su igre pokupile 17 nagrada, što je za pet više od prošle godine, a prati ih Microsoftov Xbox One s 12 nagrada, što označava pojačanje za 100% od prošle godine. Valja napomenuti kako su multiplatform igre ubrojane pod sve konzole na koje izlaze kad promatrate ove donje podatke. Još jednom, tako je Sony izašao kao apsolutni pobjednik trenutne generacije i nastavlja dominantan položaj na tržištu koji ne pokazuje znakove usporavanja. Punu listu provjerite ovdje.

Resident Evil 2 na tronu

Gameri su skloni žaliti se konstantnoj politici remastera i remakeova, ali očito je da izdavači nisu glupi, jer svaki put kad se najavi prerada nekog starijeg klasika, ti isti gameri izgube glave i očekuju iste igre više od ičega drugog. Resident Evil 2 je potvrda tog pravila, pa je tako igra dobila nagradu Best of show, ili u prijevodu onu glavnu nagradu.

Kao najbolja originalna igra proglašen je Sonyjev Dreams od kojeg mi obični smrtnici nismo vidjeli gotovo ništa na samom događaju, ali kritika očito je.

Spider-Man je pokupio nagradu za najbolju igru za konzole, a Anthem za najbolju igru na PC-ju. Osim toga, Anthem je pokupio i nagradu za najbolju akcijsku igru, a Spider-Man za najbolju akcijsku avanturu.

Najbolji RPG je Kingdom Hearts III, Najbolja sportska igra FIFA 19, a najbolja trkačka igra je Forza Horizon 4.

Posebne pohvale za grafički izričaj dobili su The Last of Us Part II, Cyberpunk 2077 i Ghost of Tsushima, a TLoU Part II dobio je i pohvalu za zvuk. Kao najinovativnija igra proglašen je Cyberpunk 2077 koji je tako potvrdio sve pohvale koje su pristizale na račun rada ekipe iz CDPR-a posljednjih dvadesetak dana.

Kompletna lista:

Najbolja VR/AR igra – Tetris Effect

Najbolji hardware/periferija – Xbox Adaptive Controller

Najbolja tučnjava – Super Smash Bros. Ultimate

Najbolja strategija – Total War: Three Kingdoms

Najbolja igra za obitelj – Overcooked 2

Najbolji online multiplayer – Battlefield V

Najbolja nezavisna igra – Ori and the Will of Wisps

Trenutno najbolja igra – Fortnite

Pomalo nas čudi ova zadnja kategorija, za koju ne znamo što bi trebala točno predstavljati, odnosno mogla se možda potkrasti pod nekim drugi imenom, ali bilo bi naivno ne očekivati trenutno najveću gaming pošast bez ikakvog priznanja na najvećeg gaming događaju godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano