Vijesti

Amazonov Lumberyard je novi pokretač za Star Citizen

Cloud Imperium Games su se s CryEnginea prebacili na Amazonov Lumberyard koji već vrti novu 2.6 verziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Star Citizen je od početka Kickstart kampanje koristio modificiranu verziju moćnog CryEngine pokretača, a sada su se developeri prebacili na Amazonov Lumberyard za buduće buildove igre. Tranzicija je bila dosta laka jer je i sam Amazonov engine koristio bazu od CryEnginea, ali i oni su pored CIG prestali preuzimati nove buildove za engine od Cryteka krajem 2015. godine. 

Chris Roberts navodi u službenom postu kako će im Lumberyard pružiti više mogućnosti, a i sam Amazon ima više interesa za stvaranje masivnih mrežnih igara što će itekako koristiti za razvoj Star Citizena. CIG-ov novi engine koji se bazira na Lumberyardu nosi ime Star Engine i dalje sadržava sve jedinstvene funkcije koje su imali i na prošlim buildovima na CryEngine poput 64-bitne podrške, novog rendering techa za planete, Item / Entity 2.0, Local Physics Grids, Zone System i Object Containerse.

CIG su razmotrili novu situaciju i zaključili da Crytek nema resursa za razinu podrške koju trebaju, a isto tako nisu ni pokazali previše interesa za razvoj i podršku masivnih mrežnih komponenti, a upravo to zanima Amazon. Roberts poručuje kako je upravo Amazon ogromna kompanija s ozbiljnim planovima za podršku next-gen multiplayera i smatra kako je njihovo partnerstvo najbolji odabir za budućnost Star Citizena. Ovo su dosta loše vijesti za Crytek koji se trenutno fokusira na njihov engine nakon brojnih financijskih problema zbog kojih je Crytek zatvorio čak pet svojih studija (više o tome možete pročitati ovdje).

https://www.youtube.com/watch?v=pFSnSuV9jz8

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano