Vijesti

AMD će biti pokretačka snaga i iduće Microsoftove konzole na kojoj je rad započeo, potvrdio je to jučer šef Xboxa

Lude glasine kruže da Microsoft radi na 3 konzole. Neki čak tvrde i četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate kad je zadnji put neka konzola ima posebnu arhitekturu koja nije zapravo bila PC u kućištu? Bio je to PlayStation 3 i njegov Cell procesor koji je bio iznimno snažan, ali jako težak za shvatiti ljudima koji su radili igre na PlayStationu 3. Trebalo je nekoliko godina dok programeri ne shvate čitav potencijal koji ima PlayStation 3, a u javnosti i dan danas prevladava mišljenje da potpuna snaga PlayStation 3 konzole nije nikad ni iskorištena do kraja. PlayStation 4 i Xbox One su konzole koje su relativno slične i koje su lagane za developere. Vjerujemo da će slična situacija biti i s konzolama iduće generacije, a Xbox šef Phil Spencer jučer je potvrdio da zajedno s AMD-om rade na idućem Xboxu.

Lude glasine kažu da Microsoft trenutno radi na 4 konzole

Iskreno, sumnjamo. Navodno, jedna konzola će biti jeftini Xbox One jer neće imati ladicu za diskove, nego će u potpunosti biti digitalna konzola. Druga konzola navodno je revizija Xbox One S konzole, a ostale dvije konzole su next-gen. I to nekako ima najviše smisla jer navodno Microsoft planira izdati odmah dvije verzije next-gen konzola. Jednu slabiju i jeftiniju koja će biti jača (ne puno) od Xbox One X konzole i jednu premium konzolu koja će biti nekoliko puta jača od Xbox One X konzole. Jasno, to znači i veću cijenu. Navodno se Microsoft planira ozbiljno upustiti i u VR vode što ima smisla nakon uspjeha PlayStation VR-a.

Ako slučajno ne znate, trenutno u Las Vegasu traje CES – sajam naprednih tehnologija gdje vidimo otprilike kako će nam izgledati budućnost. Jučer je AMD imao svoju konferenciju, a osim najave nove grafičke kartice jedan od gostiju na pozornici bio je i šef Xboxa koji je zapravo potvrdio ono što svi znamo. AMD i Microsoft zajedno rade na idućem Xboxu. “Kad gledamo prema budućim platformama na kojim radimo, smatram da su zajedništvo i inovacija u dosadašnjem radu dovele do stvari koje možemo danas napraviti. Zaista se radujem pokazati ljudima u budućnosti na čemu radimo.”

Ne morate biti Vidoviti Milan kako bi shvatili da je buduća platforma Xbox konzola čiju najavu očekujemo ove godine. Izlazak najvjerojatnije 2020. godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano