Vijesti

Apex Legends je banirao preko 770 tisuća cheatera

Barem na PC-ju, jedno vrijeme Apex Legends je imao prilično ozbiljnih problema s cheaterima. Onih nekoliko dana kad je bilo najgore bilo je praktički nemoguće pronaći igru u kojoj nije bilo barem jednog, a onda je počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Respawn je otvorio rat, implementiran je odličan alat za prijavljivanje varalica, a ubačeno je i prilično kvalitetno anticheat riješenje koje, između ostalih, danas koriste i Fornite i The Division 2. Formiran je i čitav jedan team unutar Electronic Artsa koji se bavi upravo ovim problemom, pa kreatori alata za varanje idu na sudove, a igra čak banira i kompletan hardver.

Rezultati su itekako primjetni, igre su “čišće”, a iz Respawna su upravo objavili kako su do današnjeg dana banirali čak 770 tisuća korisničkih računa. Nastavno, sistemima koje smo naveli ranije blokirana je kreacija čak 300 tisuća lažnih računa, u posljednjih 20 dana blokirano je 4000 spam računa (onih koji se preprodaju po internetu, a puni su skinova kupljenih ukradenim krednim karticama), dok je u posljednjih 30 dana prepolovljen broj partija u kojima su cheateri radili probleme.

Dakle, rat nije ni približno gotov, međutim, Respawn je dobio nekoliko velikih bitaka i stanje na PC-ju je sve bolje. Naravno, još uvijek je najugodnije, barem s tog stajališta, igrati na konzolama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano