Vijesti

Assassin’s Creed Odyssey: Pogledajte prekrasne vidike u 4K i kompletnu mapu nakrcanu otocima

Uz sve navedeno, u igru je ubačen dio u kojem smo nekad davno gledali Kratosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ćemo se pozabaviti trailerom koji je stigao iz Ubisofta. Pozdravljamo odluku da se izbaci video u 4K jer je isti posvećen izgledu okoline, pa niz prekrasnih pogleda i vidika dodatno blista u visokoj rezoluciji.

Između impresivnih vizuala može se čuti pokoja riječ o tome kako je tim developera radio na rekonstrukciji drevne Grčke. Tu ih se stvarno može pohvaliti jer je tragova i ostatak iz davnine jako malo ili ih uopće niti nema.

https://www.youtube.com/watch?v=gh_O4ZKUm0U&t=10s

Mapa koja tjera na istraživanje svakog kutka

Kolega PowerPyx je tijekom Gamescoma imao priliku zaigrati (i snimiti) nadolazeći Assassin’s Creed Odyssey, a između ostalog, na svojoj stranici je objavio kompletnu mapu svijeta iz igre. Prvi pogled na mapu otkriva brojne stjenovite otoke i otočiće, što za sobom povlači zaključak da će istraživanje i putovanje brodovima (nadamo se i borbe) biti bitan dio gamplaya.

Assassin's Creed PlayStation 4

Gledajući te brojne otoke, nismo mogli na trenutak ne pomisliti kako bi genijalno bilo na mapi ugledati barem mali dio hrvatske obale. Tko zna, možda u nekom Adriatic Sea DLC-u.

Sama mapa obuhvaća 132 km2, što je više nego za pola više od 80 km2 iz Assassin’s Creeda Origins. Istina, Odyssey ima daleko više morske površine, pa smatramo da bi kopneni dio mogao biti slične veličine kao i u prethodniku.

Bit će tu i elemenata fantastike i mitologije

Sam koncept Animusa i kako “putovanja” kroz različita povijesna razdoblja funkcioniraju mogu se okarakterizirati znanstveno-fantastičnima, naravno. No, sve ostalo se ipak zasniva na nekoj vrsti “realnosti”, pa svakako čudi i iznenađuje podatak da Assassin’s Creed Odyssey donosi dio priče koji kao da je ispao iz God of Wara.

Assassin's Creed Odyssey PlayStation 4

Kako izgleda borba s mitologijskim bićem koje pogledom pretvata u kamen pogledajte u videu. Ako si ne želite spoilati, preskočite klikanje i strpite se do izlaska.

Iz slike iznad vidi se da će doći do borbe s likom dobro poznatim iz grčke mitologije. Već je Assassin’s Creed Origins u određenoj mjeri dao mjesta drevnim fantastičnim elementima, a u nadolazećem nastavku bit će to Meduza, čudovište koje pogledom čovjeka može pretvoriti u kamen.

Assassin’s Creed Odyssey gotovo je pred nama. Točnije, izlazi za nešto više od mjesec dana, 5. listopada, i to za sve aktualne platforme – PlayStation 4, Xbox One i PC. Dva dana prije izlaska moći će ga zaigrati oni koji kupe jedno od posebnih izdanja.

{loadposition pratinas}

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano