Vijesti

Australci tuže Sony zbog (loše) refund politike, a sve bi moglo utjecati i na nas

Australska komisija za prava potrošača (ACCC )najavila je tužbu protiv Sonyja, sličnu onoj koju je ranije već dobila protiv Valvea, koji im je zatim trebao isplatiti 3 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Sony Europe koji osim našeg tržišta pruža usluge i u Australiji, u svojim uvjetima korištenja ima stavke da kupci na PlayStation Storeu neće dobiti povrat novca ukoliko:

  • Za igru koja je “pokvarena” povrat nije zatražen u periodu od 2 tjedna od dana kupnje
  • Je bilo koja druga ispravna igra preuzeta u bilo kojem trenutku

Također, Sony kroz svoju politiku korištenja servisa nalaže i to da igrači neće dobiti povrat na vlastite račune, već isključivo kao kredit u PSN wallet.

Svo troje je protiv Australskih zakona, i prema Komisiji, Sony Europe krši zakone te države i samim time vara gamere u toj zemlji. Prema njima, bez obzira gdje u svijetu kompanija ima svoje središte, ako posluju u Australiji trebaju poštovati njihove zakone.

I to je sasvim uredu, a moramo priznati kako su im i argumenti ispravni te bi se Europska Unija trebala ugledati na iste. Sony će se tako suočiti na australskom sudu gdje će, prilično je izgledno, izgubiti parnicu, te će trebati isplatiti pozamašnu svotu i promijeniti svoje uvjete poslovanja. Barem u Australiji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano