Vijesti

Bethesda je najbolji izdavač prošle godine po Metacriticu, EA nije ni na listi

Čak bolji i od Nintenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metacritic je objavio podatke o najuspješnijim gaming izdavačima za prošlu godinu. Iako je Nintendo imao hitove poput Zelde i Super Maria za prošlu godinu, Bethesda je ipak završila na prvom mjestu za prošlu godinu ponajviše zbog količine “dobrih” igara. Metacritic je za listu u obzir uzimao iduće faktore: prosječan Metascore, postotak dobrih igara (75+), postotak loših igara (49 i ispod) i broj sjajnih naslova (90+ ocjena).

Wolfenstein II i ostala ekipa

Bethesda je tako završila prva na listi s prosjekom ocjena od 79.9% i 311.2 bodova kroz svoju ponudu od 23 igara. Nintendo je imao najviše igara od svih pa je tako za svojih 32 naslova ostvario 78% i ukupno 303.8 bodova. Sony je završio na 7. mjestu iza izdavača poput Ubisofta, Activisiona i SEGA-e. Microsoft je zajedno s EA ispao iz “velikih igrača” budući da nisu ostvarili uvjet od minimalno 12 naslova pa su tako završili u “mid size” kategoriji s manjim izdavačima.

metacriticizdavaci

Sony ipak nije završio u “zeleno”.

Metacritic napominje kako je EA posebno pao u rangu budući da su prošle godine imali prosjek od 79%, a sada su završili na jadnih 48% što mogu zahvaliti igrama Star Wars Battlefront II i Need for Speed: Payback. Microsoft je od kvalitetnih igara ponudio tek Forzu 7, a zbog nedostatka količine novih igara završili su na 12. mjestu u ovoj kategoriji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano