Vijesti

Kad su E3 konferencije i što sve možemo očekivati?

Sad već tradicionalno, lipanj je mjesec u kojem nas ne čeka previše atraktivnih igara. Ipak, i dalje se radi o najatraktivnijem mjesecu za gamere, jer održava se E3 sajam gdje redovito saznajemo što ćemo igrati narednih godinu dana. Mi ćemo, kao i svake godine, sve konferencije i sve nove igre pratiti uživo, s prijenosom na našim stranicima i chatom gdje ćemo svi zajedno komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoft predstavlja novi Xbox i 14 velikih igara njega na rekordno dugoj konferenciji

Glavi igrač definitivno će biti Microsoft, koji će predstaviti novi Xbox i tako započeti rat nove generacije konzola. Microsoft je upregnuo sve svoje studije koji rade na čak 14 ekskluziva, pa bi novi Xbox trebao imati veću postavu first party ekskluziva nego ikoja druga Xbox konzola. Također, na MS prezentaciji trebalo bi biti predstavljeno brdo igara third party studija, vjerojatno ćemo dobiti i novi prikaz Cyberpunka 2077, dok će čitava prezentacija trajati najviše dosad – čak 2 sata! Tako će Xbox iduću generaciju biti znatno jači takmac Sonyju nego što je to bio s Xboxom One, u to smo sigurni.

MICROSOFT PREZENTACIJA: Nedjelja 9. 6. u 22 sata

Iako još nije potvrđeno ništa od strane Googlea, na E3 sajmu mogli bismo dobiti i nove detalje o Stadiji, revolucionarnom servisu za igranje u cloudu. Ako ne baš na E3 sajmu, onda možda kroz neki drugi oblik do kraja mjeseca.

Electronic Arts će na svojem EA Playu, koji se održava usporedo s E3 sajmom, predstaviti Star Wars Jedi: Fallen Order, FIFA-u 20, novu sezonu Apex Legendsa i možda još pokoje iznenađenje. Za razliku od prošlih godina, ove godine EA neće imati vlastitu konferenciju, već će nove igre pezentirati kroz trajanje sajma.

Nade polažemo i u Ubisoft, koji je oduševio prošle godine

Znatno zanimljivije bi trebalo biti kod Ubisofta, koji će sigurno pokazati Ghost Recon Breakpoint i otkriti Watch Dogs 3, a tu su još i dvije velike igre o kojima ne znamo ništa, a biti će predstavljene. Jedna bi mogla biti online multiplayer adaptacija filma Rollerball, a druga novi Splinter Cell. Ubisoft će pokazati i dokle su dogurali s piratskim MMO-om Skull & Bones, dok je potvrđeno kako će Beyond Good and Evil 2 zaobići E3 ove godine

UBISOFT PREZENTACIJA: Ponedjeljak 10. 6. u 22 sata

Square Enix će predstaviti svoju Avengers igru na kojoj radi Crystal Dynamics, a radi se o velikom i ozbiljnom projektu za koji je određen golemi budžet. Pokazati će nam i Final Fantasy VII remake koji je zaludio apsolutno sve, Dragon Quest Builderse 2 i vjerojatno još pokoju igru.

SQUARE ENIX PREZENTACIJA: Ponedjeljak 11. 6. u 3 sata

Fallout 76 iskupljenje?

Bethesda ima vlastitu konferenciju, međutim, nitko ne zna što bi mogli najaviti na njoj. Vjerojatno će pričati o Falloutu 76 koje je jedno od najvećih razočarenja u povijesti, a za kojeg jednostavno trebaju predstaviti nekakav sadržaj. Pričati će se i o The Elder Scrolls Onlineu, međutim, ne i o The Elder Scrollsu VI i Starfieldu. Ono u što smo 100% sigurni je da će fokus biti na Doom Eternalu, ID Softwareovom FPS-u koji bi trebao izaći kasnije ove godine.

BETHESDA PREZENTACIJA: Ponedjeljak 10. 6. u 2:30 sati

PC gameri definitivno neće htjeti propustiti PC Gaming Show koji se vraća po peti put. Potvrđeno je kako ćemo dobiti nekolicinu premijera igara, dok je ove godine, nakon Intela, AMD-a, Microsofta i drugih, glavni sponzor konferencije Epic Games Store, stoga možemo očekivati brdo novosti i na tom polju.

PC GAMING SHOW PREZENTACIJA: Ponedjeljak 10.6.u 19 sati

Pokemon Sword and Shield i čudni Devolver Digital

Nintendo, po običaju, neće imati vlastitu konferenciju već će izbaciti novi Direct u kojem ćemo saznati više detalja o Pokemon Sword and Shieldu, remakeu Link’s Awakeninga i Mario Makeru 2.

NINTENDO PREZENTACIJA: Utorak 11.6. u 18 sati

Za kraj, sad već treći put, Devolver Digital će predstaviti vlastite igre na vlastitoj prezentaciji koja će, kao i svaki put dosad, sprdati cijeli E3 i ostatak gaming industrije uz puno bolesnih skečeva. Na konferenciji Devolver Digitala možda možemo očekivati i dva naša studija, Gamepires sa SCUM-om i Cro Team sa Serious Samom 4, ali i ne trebamo.

DEVOLVER DIGITAL: Ponedjeljak 10.6. u 4 sata

Svakako, iako u odsustvu Sonya, uoči dolaska nove generacije konzola ovaj E3 mogao biti biti poprilično zanimljiv. Prije svega, za to će se pobrinuti Microsoft s predstavljanjem novog, moćnog Xboxa, a najveća misterija definitivno je – njegovo ime.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano