Vijesti

Blizzard ostao bez glavnog čovjeka za glazbu, ali imamo novo lice u Diablo timu

Russel Brower je zadužio kompaniju fantastičnim glazbenim ostvarenjima kroz gotovo sve njihove naslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni glazbeni menadžer i skladatelj, Russel Brower, je morao odstupiti sa svoje pozicije zbog razvoja kompanije, a njegov rad možete poslušati u World of Warcraftu, Overwatchu, StarCraftu 2, Diablu 3, Hearthstoneu i raznim ekspanzijama.

Na društvenoj mreži Facebook je napisao kratku objavu svim igračima koji prate Blizzard:

S rastom kompanije, mijenjala se i topografija glazbenog tima, a zadnjih par godina nisu bile iznimka. Uspjeh inicijative decentralizacije glazbenog tima rezultirao je ukidanjem moje pozicije glavnog glazbenog menadžera i skladatelja, te je sukladno tome postala nerelevantna.

Russel je prije Blizzarda radio u WBIE, NovaLogicu i Disneyu, a u svojoj kolekciji ima čak 3 Emmy nagrade. Ovakav razvoj situacije ostavlja mu mogućnost rada u Blizzardu kao vanjski suradnik na bilo kojem naslovu, jer njegov talent i znanje mu otvaraju vrata bilo kojeg projekta.

Njegov možda i najbolji uradak, glazbena podloga za World of Warcraft, je odabrana 2014. godine u Dvoranu Slavnih Classic FM radija, pa prisjetimo se kako zvuči ovaj majstorski uradak.

Međutim, ovdje nije kraj promjenama u Blizzardu koje se direktno tiču Diablo serijala, jer je Harrison Pink novi član Diablo tima. Harrison je bivši kreator Tales from the Bordelandsa i glavni dizajner svijeta u Mafiji 3.

Radio je na Telltaleovom The Walking Dead serijalu prije prelaska u Hangar 13 kako bi se uhvatio u koštac s dizajniranjem svijeta najnovije Mafie.

Sve ove promjene dolaze netom prije održavanja ovogodišnje Blizzcon konferencije, a mi se nekako nadamo najavi Diabla 4 ili čak nekom potpuno novom IPu, a od pomisli kakav bi primjerice bio otvoreni svijet nekog naslova koji radi Blizzard, samo nam raste apetit.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano