Vijesti

CEO Ubisofta otkrio je budućnost Assassin’s Creed serijala

Sjećate li se kad su Assassin’s Creed igre bile manje i fokusiranije? Recimo, prije nego što je serijal otišao u RPG vode imali smo Unity i Syndicate koji su bile prilično velike igre smještene u velike i detaljne gradove. I bili smo zadovoljni njihovom trajnošću.

Međutim, s Originsom i Odysseyom to se promijenilo. Assassin’s Creed igre su sad ogromne, s velikim svjetovima i regijama, a samo da biste odigrali glavnu priču potrebno je oko 40-ak sati. I to je super. Serijal je dobio prijeko potrebno osvježenje i više nije podložan kritikama kao ranije.

Fokusiraniji Unity u Parizu biti će posljednja igra takve vrste u serijalu.

Jeste li se ikad zapitali kakva je budućnost serijala? Hoće li se on vratiti fokusiranijim pričama i svjetovima? CEO Ubisofta za GamesIndustry.Biz Yves Guillemo dao je odgovor na to pitanje.

“Naš cilj u budućnosti je da imamo igre poput Unityja unutar Odysseya”, izjavio je Yves pa nastavio. “Ako želite priču od 15-ak sati, imat ćete je, ali moći ćete igrati i druge priče”, a kasnije je odagnao svaku mogućnost da se serijal u skorije vrijeme vrati fokusiranijim igrama.

Igrači su Odyssey u prosjeku igrali preko 60 sati

Yves je potvrdio kako su igrači u prosjeku Odyssey igrali preko 60 sati, a zbog rasta broja igrača Ubisoftu se isplati raditi veće igre i kasnije producirati dodatan sadržaj. “Činjenica da imamo igrače koji plaćaju predmete u igri daje našim developerima šansu da kreiraju dodatan sadržaj” – potvrdio je Yves kako Ubisoft funkcionira posljednjih godina.

Dakle, Ubisoftov zaokret za 180 stupnjeva posljednjih godina temeljen je na uspješnim financijskim pokazateljima. I ovo je samo potvrda kako je model koji guraju u praktički svim svojim igrama itekako uspješan. Broj igrača raste, igre su kvalitetne, dodatan besplatan sadržaj stiže, pa iako je razvoj igara sve skuplji, on se ipak uspije pokriti iz mikrotransakcije koje, dokazali su, ne trebaju biti nametljive kao nekad. I ne samo da se financijski pokriju, već je i zarada veća, a vrijednost dionica kompanije su u konstantnom porastu.

Oznake

9
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Yakuza_stingerFicoLegendMatejMZrilicHTzereen Recent comment authors
novije starije popularnije
PersonaUser

Nadam se da ce iduci serijali Assassin’s Creed biti smjesteni u feudalnom Japanu i Kini

Gabe

I agree with you 😀

Zmig

Nakon brotherhooda nijedan AC mi nije bio brutalan, mislim da je Brotherhood na vrhu i da nijedna nije ni blizu…

Yakuza_stinger

Gdje god da bude, bit će to super igrica

Icek ™

Neka tako naprave i sa Watch Dogs serijalom. Želim takav modern open world igrati duže od 20h. Želim Watch Dogs u kojem mogu guštat 50h+. Za sada takvo nešto jedino nude GTA V i nadolazeći Cyberpunk.

Tzereen

Neka bude tako, ovakav princip gaas-a (games as a service) mi je super.

Samo, dajte mi napokon Japaaaan!!! 

ZrilicH

Iduca u Japanu mora biti

MatejM

Igra bez multiplayera nece dugo u ovom svijetu

FicoLegend

Takve igre uspijevaju bez problema. Pogledaj prodajne brojke Witchera 3, Spider-Mana ili pak God of Wara. Sve su se prodale ko vruće kifle i uvijek će se i prodavati, dokle god iza njih stoji kvaliteta.

Povezano

Back to top button
Close
Close