Vijesti

Čitava Zemlja je izgrađena u Minecraftu, ali to nije kraj

Svačega smo se nagledali, ali i prenosili ovdje na FFA vezano uz Minecraft. Ali ovako nešto nikako ne. Youtuber PippenFTS uspio je čitavi planet Zemlju prebaciti u Minecraft. I to u 1:1 omjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objasnio u videu, napravljeno je to uz nekoliko modova. Terra 1-to-1 korišten je kako bi se reljef prebacio iz Google Mapsa, a Cubic Chunks eliminirao je limit u visini blokova što je omogućilo realne visine planina.

Ali tu ovaj posao ne staje. Zemlja je prebačena u svom prirodnom obliku, bez građevina, a sada će se okupiti ljudi koji će ručno sagraditi sve što imamo. Za tu potrebu je pokrenut novi Discord server na kojem u trenutku pisanja ovog teksta okupljeno skoro 60 tisuća graditelja.

Već je posložena i hijerarhija upravljanja, pa će graditelji na svoja računala dobiti komadić Zemlje koji treba izgraditi, vratiti ga takvog upraviteljima, a oni će ga zatim ubaciti u službeni globalni projekt.

Čitava Zemlja i svi gradovi izgrađeni u Minecraftu? Ostvarivo ili ne?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano