Vijesti

Cyberpunk 2077 će dobiti besplatnu nadogradnju za Xbox Series X (vjerojatno i PS5)

Jučer je Microsoft na vlastitom blogu pričao detaljnije o svojoj konzoli nove generacije – Xbox Series X, pa je između ostalog navedeno i kako je developerima omogućeno da ne naplaćuju dodatno nadogradnju Xbox One igara na Xbox Series X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, odluka hoće li naplaćivati igre koje smo kupili na XONE prepuštena je developerima i izdavačima, a Microsoft je za sebe i svoje igre potvrdio kako će njihove nadogradnje biti besplatne.

Prvi third party developer koji je potvrdio isto je CD Project Red. Na Twitteru su se tako oglasili s porukom kako vjeruju da se gamere nikada nebi smjelo forsirati da kupe istu igru dvaput, stoga nas ni oni neće prisiliti na tako nešto.

Nekada se naplaćivalo bez pardona

Prisjetimo se, prelaskom s prethodne na aktualnu generaciju konzola (PS4 i XONE) developeri su većinom naplaćivali nadogradnje. Najčešće se tražila nadoplata od 10 do 15 eura za igre poput Battlefielda 4, Assassin’s Creeda 4 i drugih igara. Problem je tada bio i taj što hardverske arhitekture dviju generacija konzola nisu bile slične, dok je Microsoft sada potvrdio kako će sve Xbox One igre automatski raditi na Xbox Series X, a slično bi trebao uskoro potvrditi i Sony.

Stoga i dodatna nadoplata igara zaista nebi bio moralan potez. Prvog developera koji najavi kako će dodatno naplaćivati igranje svoje igre na novoj konzoli definitivno čeka žestoki backslash čitave zajednice igrača.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano