Vijesti

Days Gone je najprodavanija igra prošlog tjedna, ali lošija od God of Wara

Iz razloga što mi na ovim prostorima nemamo mehanizme ni analitičare koji bi pratili ovakve podatke, volimo s vremena na vrijeme navoditi podatke o prodaji igara na tržištu Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tržište je to koje je u mnogočemu slično našem, preferiraju se slične platforme i žanrovi, pa ih u određenom dijelu možemo smatrati preslikom našeg tržišta. Ili našeg njima, kako vam je draže.

Kako bilo, gamesindustry.biz prenosi da je u tjednu u kojem su izašli Mortal Kombat 11 i Days Gone, ovaj potonji ostvario bolje prodajne rezultate i tako zasjeo na prvo mjesto prodaje fizičkih igara proteklog tjedna.

Stari as se još uvijek drži

Kolege su povukle i paralelu s God of Warom koji je izašao prošle godine u isto vrijeme, a koji je svojevrsno imao 27% veću prodaju, što i nije toliko loše za Days Gone s obzirom na relativno nepogodne ocjene i novi IP. Istovremeno, izračunato je i kako je novi Mortal Kombat postigao čak 44% slabiju prodaju od prethodnoh iz 2015. godine, što možda dovoljno govori o preferencijama današnjeg tržišta?

Od ostalih igara iz ljestvice 10 najprodavanijih definitivno treba izdvojiti Red Dead Redemption 2, koji se nalazi na četvrtom mjestu, a prošli tjedan je bio na petom. Podsjetimo se, radi se o igri koja je izašla prije točno šest mjeseci.

  1. Days Gone
  2. Mortal Kombat 11
  3. FIFA 19
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Tom Clancy’s The Division 2
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Sekiro: Shadows Die Twice
  8. Forza Horizon 4
  9. New Super Mario Bros. U Deluxe
  10. World War Z

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano