Vijesti

Days Gone neće biti prosječna zombi igra na kakve smo navikli

Developeri su se raspričali o igri na PlayStation live streamu, a mi smo za vas izdvojili najbitnije informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Days Gone već smo pisali, radi se o novom velikom PlayStation 4 hitu, a svijet u kojem je igra smještena nas neodoljivo podsjeća na onaj iz The Last of Us-a. Na Days Gone radi Sony Bend, izrazito talentirani studio kojem je napokon pružena prilika napraviti nešto svoje i nešto veliko. A Days Gone je svakako veliki projekt, čemu u prilog svakako ide činjenica kako je igra bila pod Sonyjevim najvećim fokusom na ovogodišnjem E3.

Developeri su se u intervjuu za PlayStation Blog dotaknuli brojnih stvari, a mi smo za vas izvukli najbitnije detalje.

DaysGone3.jpg

Motor će imati veliku ulogu u igri

U gameplay traileru mogli ste se uvjeriti da je Deacon (glavni lik) bajker. Sam motor će biti od velike važnosti u igri. Iako u igri postoje i druga upravljiva vozila, motor će biti glavni izbor većine igrača, prvenstveno zbog njegove agilnosti. Motorom ćemo lakše dostizati neka teža dostupna područja, tu je i zapremni prostor za loot, a želja developera je kreirati podlogu da se igrači povežu sa svojim motorom kao da je živo biće.

Otvoreni svijet, planine, špilje, vremenski uvjeti…

Days Gone se odvija u otvorenom svijetu dizajniranim po uzoru na američki sjeverozapad, tik uz Tihi Ocean. Guste šume, planine, rijeke, rudnici i špilje. Sve su to područja kroz koja ćemo se kretati, a važno je spomenuti kako će u igri biti i divlje životinje, za koje developeri obećavaju kako će imati važnu ulogu u igri. Lov i preživljavanje?

DaysGone2.jpg

Također, vrijeme i promijenjivi vremenski uvjeti će utjecati na igru, te na način na koji ćemo pristupati samoj igri. Tako će, primjerice, vrijeme imati veliki utjecaj na vožnju. Pretpostavljamo da će kod lošijih vremenskih uvjeta klasičan automobil biti primarni izbor za prijevozno sredstvo?

Samo mašta je granica

Svaki cilj ima bezbroj kombinacija kako doći do njega, dok svaki zadatak isto tako ima bezbroj kombinacija kako ga izvršiti. U otvorenom svijetu Days Gonea moći ćemo “craftati” različite alate i oružja, a njihov izbor i dostupnost će uvelike utjecati na način kojim ćemo pristupati određenom zadatku

Horde zombija

Horde su stvarne. U gameplay traileru smo u pojedinim scenama vidjeli na stotine zombija. Zombiji nisu “fejkani”, stvarni su, svakog možemo ubiti, kao i on nas.

DaysGone1.jpg

O priči…

Zalihe su pri kraju, društvo se pokušava ponovno izgraditi, a na nama je da preživimo. Radnja igre odvija se nekoliko godina nakon nakon “apokalipse”. Ako pretpostavimo da se igra odvija u The Last of Us svijetu, onda se radnja događa puno prije radnje u TLOU.

Nema multiplayera

Days Gone neće sadržavati nikakav oblik multiplayera. Znači nema kooperativne igre i ostalih stvari kojima smo se inicijalno možda ponadali.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano