Vijesti

Developer: PlayStation 5 neće biti ništa revolucionarno

Od kad je Sony službeno objavio izlazak PlayStationa 5 za predblagdansko razdoblje 2020. godine, gotovo na svakodnevnoj bazi pristižu dojmovi, nove informacije ili nešto treće o nadolazećoj konzoli.

Jučer smo pisali o “kazeticama” koje je Sony patentirao, a za koje se nagađa da će biti SSD memorija koju ćemo, samostalno, lakše nego ikada moći nadograđivati. A danas prenosimo detalje intervjua developera koji je intervju dao za Gamingbolt.

Prema Dannyju Weinbaumu, kreatoru Eastshadea, hardver konzola nove generacije neće biti ništa revolucionarno, već će samo nadograditi ono što sad imamo. Kod PlayStationa 5 već znamo da će veliki napredak u odnosu na PS4 ostvariti značajno poboljšani Zen 2 procesor, te brza SSD memorija.

Međutim, Weinbaum nije toliko uzbuđen, te tvrdi kako ćemo, što se tiče SSD-a napredak vidjeti isključivo u open world igrama koje će se učitavati brže. “Rekao bih kako SSD neće utjecati toliko na performanse. Uglavnom će umanjiti vremena učitavanja.”

Više napredak nego revolucionarno

Developer tvrdi kako ni prilagođeni AMD-ov Zen 2 procesor neće igrati neku veliku ulogu. Pa nastavlja kako će većinom omogućiti iscrtavanje više objekata na ekranu, pa nazvao to tek evolucijom onoga što imamo sad.

Naravno, ne radi se tu o nikakvoj znanosti. Na kraju se sve svodi na hardver kojim PC igrači raspolažu već neko vrijeme. Tako će PS5 u odnosu na PS4 ponuditi određeni napredak koji će biti posebno vidljiv ako se standardizira nativno igranje u 4K rezoluciji. Za što vjerujemo i nadamo se kako će se dogoditi. Dok, prema našem mišljenju, prostora za revoluciju ima u kontroleru s haptičkom vibracijom, te u načinu na koji će konzola i njezino sučelje unaprijediti interakciju s drugim igračima.

Oznake

5
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
WekyEdoEmilijoRaptor -U19Marksman89 Recent comment authors
novije starije popularnije
19Marksman89

Zelim igranje u 60FPSa u 1080p rezoluciji.Pod igranje mislim LOCK 60 a ne da dostigne 60 milisekundu ako gledam u pod. Zelim 60 u ekskluzivnim igrama tipa Uncharted a ne lock 30 pa i nize u akcijskim momentima.Kad to postignu onda neka pricaju o 4K igranju

Emilijo

“Rekao bih kako SSD neće utjecati toliko na performanse. Uglavnom će umanjiti vremena učitavanja.”

Pa zar je to mala stvar?

Edo

Kao prvo,ne kuzim frku oko 4K rezolucije kad se razlika ni ne vidi. Trebali bi se fokusirati na FPS koji je mnogo vazniji. Isto tako ne vjerujem da PS5 nece bit veliki napredak.
Poboljsani menu, backwards compatibility, brze ucitavanje, manje zagrijavanja i buke pri radu, bolji kontroler te mrvicu bolje performanse. Meni to zvuci nevjerojatno.
Jedino se nadam da se nece morati placati za online igru. Ako to naprave, onda Xbox sigurno nece, te ce time osigurati svoje mjesto u “konzolskom ratu”.

Weky

Ovakve stvari uvijek pišu potpuno nesposobni developeri bez neke stvarne podloge i zaleđa. Potencijal SSD-a je danas u potpunosti neiskorišten jer ne mogu engine programirati da streama sadržaj s diska dok se ne osiguraju da ga imaju baš svi, a to se može postići samo s tim da bude base komponenta konzole. Kad se to dogodi, PC će u minimalnim sistemskim zahtjevima također imati SSD. Tek tad više neće služiti isključivo za loadinge, nego za sva čuda stremanja ogromne količine podataka. Igre će moći biti puno veće i složenije.

Raptor -U

Vinsko drvo umanjuje prednosti ps 5. Kad bi po njemu novost na ps 5 bila samo brza učitavanja slabo bi se ps 5 prodavao. Treba vjerovati Sony – ju jer nakon sedam godina razvoja nova konzola mora bit ( r ) evolucianarnija u svakom segmentu. Drvo se napilo vina pa blebeče bedastoče

Povezano

Back to top button
Close
Close