Vijesti

Dota Underlords i LoL Teamfight Tactics su pokrenuli novi megapopularni žanr

Posljednjih 10-ak godina gaming industriju su naglavačke preokrenule MOBA-e, zatim su to napravile battle royale igre, a čini se da ćemo uskoro okruniti novog kralja – tzv. auto chess žanr, ili kako ga mnogi vole nazivati autobattlere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trend je pokrenuo Valve s Auto Chess modeom za Dota-u početkom godine, koji je jako brzo postao jako popularan mode unutar igre, da bi prošli tjedan Auto Chess izašao kao zasebna igra Dota Underlords u otvorenoj beti.

Odaberi heroje, poslaži ih na mapu i pusti ih da se bore.

Dotin konkurent League of Legends brzo je uvidio priliku, pa su skopirali čitavi koncept i izbacili Teamfight Tactics, igru smještenu u LoL svijet.

Dakle, obje igre imaju isti koncept. Odabirete heroje prema njihovim statistikama i perkovima, a zatim ih puštate da se bore u areni. Igraju 8 igrača istovremeno, borbe se izvode 1 na 1, između njih taktički kupujete i nadograđujete nove heroje, a na kraju pobjeđuje onaj igrač koji nakon svih međusobnih dvoboja ima najviše bodova.

Dota Underlords u prvom tjednu svakog dana premašuje vrhunac od 200 tisuća aktivnih igrača istovremeno, dok Teamfight Tactics, koji je u beti od jučer, na Twitchu jedna od najgledanijih igara. Nažalost, ne postoji način na koji možemo provjeriti broj igrača Teamfight Tacticsa, međutim, uvjereni smo kako se broji u stotinama tisuća.

Teamfight Tacitcs je među najgledanijima na Twitchu.

Obje igre su besplatne, simpatično su dizajnirane s elementima koji vuču na daljnje igranje (ovisnost), Dota Underlords je čak dostupna i u obliku mobilne aplikacije, i autobattler žanr definitivno ima fantastičan potencijal postati najpopularniji na svijetu ovog ljeta. Također, dugoročno gledano, zbog relativno jednostavnog razvoja igre postoji potencijal da se brojni drugi publisheri i studiji uključe u borbu za svoj dio kolača. Primjerice, Blizzard može napraviti igru s Heroes of the Storm ili Overwatch herojima, a brojni drugi izdavači mogu gurati svoje heroje i poznate ikone u vlastite igre.

Dotu Underlords možete besplatno igrati na Steamu ili Androidu, dok Teamfight Tactics možete igrati kad preuzmete League of Legends launcher.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano