Vijesti

DualShock 5 (PS5) će imati četiri stražnja gumba za profesionalno igranje

Nisu lokacija, lokacija i lokacija, već patenti, patenti i patenti. Patent je riječ zaslužna za mnoga next-gen curenja koja su se na kraju pokazala kao točna. Već znamo da će DualShock 5 – kontroler za PlayStation 5, biti jako sličan DualShocku 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvor – https://nl.letsgodigital.org/spelcomputers-games/sony-playstation-5-wireless-dualshock-update/

Znamo da će biti malo veći za vas s velikim rukama, a sad znamo da će DualShock 5 od prvog dana imati četiri stražnja gumba po uzoru na skuplje i profesionalnije gamepade. Sjetite se da na PS4 DualShock stiže sličan dodatak koji ćemo plaćati posebno.

DualShock 5 bi od prvog dana i ne za veću cijenu, trebao imati u sebi ovakvo nešto. Otkrio je to patent koji kaže da će četiri stražnja gumba ponuditi dodatne funkcije igračima, ali i produženi grip (držanje).

DualShock 5 će tako imati dva manja stražnja gumba koja se mogu pomicati gore-dolje, i dva gumba koja možemo klikati. Navodno da se ova dva gumba koja se miču mogu kombinirati s ostatkom kontrolera.

Sony Interactive Entertainment filed a utility patent (meaning the final design can differ) in Japan for a PlayStation game controller with four extra buttons on the back: two small movable buttons (can be moved up and down) and two press buttons. The smaller buttons are combined with two buttons on the bottom of the controller. With the movable buttons a user can extend the length of the grip portion to their wishes. In addition, the press buttons can improve the operability of a game character.

https://nl.letsgodigital.org/

Zanimljivo da će si igrači pomoću ovih pomičnih funkcija kontrolera, dodatno moći podesiti grip odnosno držanje gamepada. Nova godina je pred vratima, a to znači da smo sve bliže otkrivanju PlayStationa 5.

Još jedno pitanje koje nas zanima – s dolaskom back button dodatka za PS4 u veljači (EU tržište), znači li to onda da će DualShock 4 biti kompatibilan s PlayStation-om 5? Itekako moguće da hoće.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano